29 Септември, 2024 20:52 585 4

Макун донесе победата на Левски над Арда

  • макун-
  • левски-
  • арда-
  • победа

Попадението е дебютно за венецуелския защитник

Макун донесе победата на Левски над Арда - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Дебютният гол на венецуелския защитник Кристиан Макун донесе победата на Левски с 2:1 при домакинството на Арда в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Другият гол за победата бе дело на тарана Александър Колев от дузпа, а за Арда точен бе Станислав Иванов в края на първото полувреме, предава БТА.

Преди началото на мача капитанът на Левски Вандерсон Цунами получи специална фланелка от мажоритарния собственик Наско Сираков по повод стотния си мач със синия екип.

Домакините не загубиха излишно време в разиграване на топката и още в 35-ата секунда успяха да я пратят във вратата на Арда, но голът на Джавад ел Джемили бе отменен заради засада.

По-активният старт на Левски все пак даде резултат в 12-ата минута, когато Пламен Крачунов фаулира в наказателното поле Мустафа Сангаре и Левски получи дузпа. С нейното изпълнение се нагърби Алекс Колев, който бе точен за 1:0. Арда успя да изравни при първата си по-опасна атака в 39-ата минута. Тогава Тонислав Йорданов успя да изведе Станислав Иванов зад гърба на отбраната на домакините и юношата на Левски наказа бившия си клуб. Той стреля, Матей Маркович отби, но топката спря точно пред вратата и притичващият Иванов я довкара за 1:1.

В началото на втората част Иванов имаше добра възможност да вкара и втори гол, но не успя да засече центриране на партньора си в атака Чинонсо Офор. В 73-ата минута натискът на Левски все пак донесе резултат и "сините" поведоха с 2:1. След центриране от корнер Алекс Колев отклони с глава към Кристиан Макун, който със задна ножица вкара много красиво попадение. За национала на Венецуела това бе първи гол с екипа на столичани в едва третия му официален мач.

В 85-ата минута Арда можеше да изравни, но Маркович се справи с далечен удар на играч на гостите.

Мачове от 10-ия кръг на Първа лига:
Локо (СФ) - Хебър - 0:0
Берое - Славия- 1:0
Локо (Пд) – Крумовград 0:2
Черно море - ЦСКА-София 0:0
ЦСКА 1948 - Ботев (Пд) 0:1
Левски – Арда 2:1

В неделя:
Ботев (Вр) – Лудогорец (21, 15 часа, Диема спорт)

В понеделник:
Септември - Спартак (Вн) (20 часа, Диема спорт)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мим

    4 2 Отговор
    Абе Левски победи,ама пак не ни обеди,че играе добре.Започна нещо ,като старата слабост от миналия шампионат.Някак с мъка да бие...Трябват не думи,а наистина шпешни мерки дорде не е късно...

    Коментиран от #3

  • 2 Само ЛЕВСКИ

    3 0 Отговор
    А НЕ БЕ
  • 3 Това виждаме всички

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мим":

    Прав си. Всички мислим така,все пак гледаме какво става на терена. Нямаме халфове и защита. И в нападение един Станислав Иванов би бил отличен вариант вместо ДюСангаре.
  • 4 Айде малко

    3 1 Отговор
    Можеше да сложите снимка от мача, а не от предишния със Славия