30 Септември, 2024 17:21 357 0

Александър Везенков си пожела Олимпиакос и Панатинайкос да повторят финала и в Евролигата

  • александър везенков-
  • саша-
  • олимпиакос-
  • панатинайкос-
  • суперкупата-
  • гърция-
  • евролигата

Неговият тим спечели Суперкупата на Гърция

Александър Везенков си пожела Олимпиакос и Панатинайкос да повторят финала и в Евролигата - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Александър Везенков изведе "Олимпиакос" до първи трофей за сезона, след като Суперкупата на Гърция беше спечелена в драматичен мач срещу "Панатинайкос" с 86:85. Българинът си пожела двата отбора да играят и в решителния двубой за златото в Евролигата, най-престижния баскетболен турнир на Стария континент, пише bgdnes.bg.

"Борихме се и спечелихме купата - заяви Саша след срещата. - Успехът е важен за нашето самочувствие, но утре започва нов ден. Имаме два топотбора, защо финалът на Евролигата да не е "Панатинайкос" - "Олимпиакос"? Везенков игра силно и бе най-резултатен за своя тим с 20 точки.

Крилото имаше колебания в началото на срещата, но въпреки това взе наградите MVP и най-добър реализатор.

"Останах концентриран и треньорът Барцокас ме пусна през четвъртата четвърт - коментира българинът. - Щастливи сме, продължаваме напред. Нищо не се решава през септември. Везенков сподели и на кого посвещава успеха: "Посвещавам го на моето семейство, моята приятелка и всички хора, които бяха до мен".
В решаващите моменти Саша показа желязна психика. Крилото вкара две тройки в заключителните минути, за да даде преднина от 77:73 и 84:75 на тима си във важни етапи от мача. Към статистиката си нашето момче прибави четири борби, една асистенция, един чадър и една открадната топка.

Мачът на о-в Родос бе спрян за около половин час в средата на първата четвърт, след като забивка на центъра на Моузес Райт нанесе щети на единия от двата коша в залата и той трябваше да бъде ремонтиран по спешност.

Треньорът на "Олимпиакос" Йоргос Барцокас не скри щастието си от победата над "Панатинайкос".
"Имахме пропуски, защото заложихме и на млади играчи, които се увлякоха в своя ентусиазъм, и за известно време се отклонихме от плана - призна Барцокас. - Това е първа титла за годината и е важна като всеки един трофей. Предстои ни още много работа."

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА