13 Октомври, 2024 13:30 488 0

Почетино дебютира с победа в Америка

  • маурисио почетино-
  • футбол-
  • сащ-
  • панама

Бившият треньор на Челси бе назначен на поста през миналия месец на мястото на Грег Берхалтер, който претърпя провал на Копа Америка

Почетино дебютира с победа в Америка - 1
Снимка: БГНЕС

Маурисио Почетино направи успешен дебют начело на националния отбор по футбол на САЩ, който спечели с 2:0 срещу Панама в контрола среща в събота. Бившият треньор на Челси бе назначен на поста през миналия месец на мястото на Грег Берхалтер, който претърпя провал на Копа Америка.

Американците не започнаха добре и трудно намираха пространства в половината на панамците, като най-доброто положение бе пропиляно от Кристиан Пулишич. Нападателят получи топката в наказателното поле и стреля, но ударът бе блокиран от вратаря Орландо Москера.

Пулишич и неговите съотборници обаче влязоха в ритъм през втората част. Четири минути след началото той подаде на Юнус Муса и халфът на Милан реализира гол за 1:0, а вратарят Матю Търнър съхрани крехкия аванс на САЩ със спасявания срещу Йоел Барсенас и Хосе Родригес.

Резервата Рикардо Пепи пък се разписа в добавеното време на срещата за крайното 2:0 в полза на САЩ, чийто следващ мач е срещу Мексико в Гуадалахара във вторник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА