28 Октомври, 2024 13:00 1 240 6

Столична община плаща милиони за новия стадион на Левски

  • стадион георги аспарухов-
  • футбол-
  • столична община-
  • стадион-
  • данък-
  • такси

Става въпрос за местен данък и други такси, които по закон ще плащат при влизането във владение

Столична община плаща милиони за новия стадион на Левски - 1

Столична община ще трябва да плати няколко милиона, след като придобие стадион „Георги Аспарухов“ и прилежащата база. Става въпрос за местен данък и други такси, които по закон ще плащат при влизането във владение. Както е известно, министерски съвет взе решение „Герена“ и залите около него да бъдат прехвърлени от Областната управа на Столична община, за да може впоследствие по-лесно да бъдат отдадени на футболния и спортния клуб. Този процес обаче все още не е приключил. Това стана ясно от отговор на запитване от страна на „Мач Телеграф“ към СОС какво се случва със стадион „Георги Аспарухов“.

Последните бяха наречени от Тодор Батков – място за прелюбодейства, след като в миналото бяха отдадени на частна фирма. От години обаче те не функционират. И стоят на произвола на съдбата. Футболното дружество и спортният клуб трябва да се разберат кой, каква част ще получи. От Столична община са категорични, че не са предприели нищо в посока отдаването на имотите, защото те все още не са станали тяхна собственост.

„Уведомявам Ви, че след подписване на договор между Областна управа и Столична община и организиране на приемо-предаването на имотите, кметът на Столична община следва да разпореди съставяне на актове за общинска собственост на посочените в Решение № 661 на Министерски съвет имоти“, гласи част от официалното становище на СОС.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 1 Отговор
    И Варненската даде още
    3О ООО ООО лв за стадиона, който вече
    3О години е..... в строеж‼️‼️
  • 2 Пурко

    6 2 Отговор
    Нещо не се връзва. Местния данък се плаща от купувача на общината по местонахождение на имота. Общината не плаща местен данък сама на себе си, когато придобива имоти.

    Коментиран от #4

  • 3 Поредния грабеж

    15 5 Отговор
    Винаги на държавна издръжка ,лефски оле, само мвр
  • 4 Пак не си разбрал

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Пурко":

    Общината ще го придобива от държавата! Та, като всяка друга сделка се плаща данък! Четете и мислете! Не бързайте да драскате! И без това " компетентното" ви мнения, не интересува никой!
  • 5 Тахумба

    0 0 Отговор
    Павле, на български език се казва столичнаТА община.
  • 6 Асьо

    2 2 Отговор
    Червените фенове почнаха да пишат , че няма да плащат данъци на Столична Община , заради строежа на нов стадион на Левски . Те по какъв начин придобиват право на строеж и то в градски парк . Бившият съборен Българска армия , законно ли е бил там . Не получиха ли по същия начин право на строеж , какъвто очаква Левски . За едни може , но за други те ли са хората , които ще забраняват строежа . Да си гледат класирането и дали могат да претендират в тази зона на изпадащите , за нещо повече !