Last news in Fakti

8 Април, 2014 23:38 1 298 0

Челси успя - елиминира ПСЖ!

  • челси-
  • псж-
  • шампионска лига

Реал бе близо до шокираща развръзка в Дортмунд

Челси успя - елиминира ПСЖ! - 1
Снимка: БТА/ AP

Челси победи ПСЖ с 2:0 на „Стамфорд Бридж” в четвъртфинален реванш от Шампионската лига и елиминира французите с общ резултат 3:3, но и гол на чужд терен.

Един от най-добрите и постоянни играчи в състава на Жозе Моуриньо Еден Азар бе принудително сменен още в 18-ата минута на двубоя. Заменилият го Андре Шюрле обаче се включи много добре и даде преднина на тима си в 32-ата минута след груба грешка в отбрана на парижани. 23-годишният германец бе оставен непокрит в наказателното на гостите след изпълнение на тъч и вкара за 1:0.

Лондончани започнаха ударно второто полувреме с непрекъснати атаки и удари към вратата на Сиригу. ПСЖ, който игра без голямата си звезда Златан Ибрахимович, разчиташе предимно на контраатаки. При една такава четвърт час преди края на мача Кавани се озова сам срещу Чех, но стреля над вратата.

Моуриньо пусна в игра Демба Ба и Фернандо Торес в опит да спечели двубоя, което се оказа правилен ход. Демба Ба вкара в 87-ата минута на двубоя, а парижани не успяха да отговорят, с което пропуснаха да се класират на полуфиналите в „лигата на богатите” за първи път от 1995 година.

В другия мач от тази вечер Борусия (Дортмунд) игра прекрасно и победи Реал (Мадрид) също с 2:0, но отпадна от надпреварата след 0:3 в Мадрид.

Ди Мария пропусна дузпа за „белия балет” в 17-ата минута, а малко по-късно Марко Ройс даде преднина на немците. Отново Ройс, в 37-ата минута, удвои аванса на домакините, които бяха твърдо решени да не се дадат без бой, въпреки негативния резултат от първата среща.

През второто полувреме направиха всичко възможно да вкарат трети гол и да пратят мача в продължения, но Реал оцеля и се класира за полуфиналите.

Челси  - ПСЖ 2:0 (1:3)*
1:0 Шюрле (32), 2:0 Демба Ба (87)

Борусия (Дортмунд) – Реал (Мадрид) 2:0 (0:3)
1:0 Ройс (24), 2:0 Ройс (37)
* В скоби са резултатите от първите срещи


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА