Last news in Fakti

26 Април, 2014 19:20 1 170 0

19 кандидатури за Евро 2020, София сред тях

  • софия-
  • кандидатура-
  • евро 2020

Домакините на мачовете от Евро 2020 ще бъдат обявени на 19 септември

19 кандидатури за Евро 2020, София сред тях - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

УЕФА обяви 19-те кандидатури за домакинство на Европейското първенство по футбол през 2020 година. Българската столица София ще мери сили с още 18 града за престижно домакинство на най-големия футболен форум на Стария континент.

През 2020 година заключителната фаза на надпреварата ще се проведе в 13 европейски града, като кандидатурите са разпредели в два пакета. Първият включва домакинство на три мача от груповата и един от елиминационната фаза на турнира, докато вторият е за полуфиналите и финала в надпреварата.

Домакините на мачовете от Евро 2020 ще бъдат обявени на 19 септември по време на заседание на изпълкома на УЕФА в Женева. Вижте всичките 19 кандидатури: Азербайджан (Баку), Беларус (Минск), Белгия (Брюксел), България (София), Дания (Копенхаген), Англия (Лондон), Македония (Скопие), Германия (Мюнхен), Унгария (Будапеща), Израел (Йерусалим), Италия (Рим), Холандия (Амстердам), Ирландия (Дъблин), Румъния (Букурещ), Русия (Санкт Петербург), Шотландия (Глазгоу), Испания (Билбао), Швеция (Стокхолм), Уелс (Кардиф).

„Изключително сме щастливи, че получихме толкова много кандидатури. Шейсетата годишнина на европейското първенство ще бъде отбелязана с исторически турнир. Чрез разпределянето на мачове в цяла Европа ще позволим на повече фенове от повече страни да споделят вълнението от домакинството на това магическо състезание", заяви президентът на УЕФА Мишел Платини, цитиран от сайта на организацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА