30 Април, 2014 16:34 573 0

Бонучи: Пирло е нашият мълчалив лидер

  • леонардо бонучи-
  • андреа пирло-
  • ювентус-
  • мълчалив лидер

Юве е близо до финала в Лига Европа

Бонучи: Пирло е нашият мълчалив лидер - 1
Снимка: БТА/ AP

Защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи заяви, че Андреа Пирло е мълчаливият лидер на тима от Торино. 34-годишният полузащитник вече трети сезон носи екипа на „бианконерите“  и е с основна заслуга за двете поредни титли на Апенините.

„Пирло е лидер – мълчалив лидер, но такъв, който знае как да изважда тима от трудни ситуации. Показа го в мача срещу Фиорентина, както и срещу Лион“, сподели Бонучи пред официалния сайт на УЕФА.

„Извън футбола той е прекрасен човек. На терена е един от най-великите полузащитници за всички времена“, сподели още бранителят.

Утре вечер Ювентус приема Бенфика в полуфинален реванш в Лига Европа. „Старата госпожа“ няма европейски трофей от далечната 1996 година, а сега възпитаниците на Антонио Конте са близо до финал. Португалците взеха аванс в първата среща, побеждавайки с 2:1, но в Торино италианците ще бъдат подкрепени от своята публика.

„От 1996 година не сме били толкова близо до трофей на международната сцена. Спечелването на Лига Европа може да ни върне отново на върха“, сподели Бонучи. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА