4 Май, 2014 19:25 860 0

Берое и Локото играха феърплей

  • берое-
  • локомотив софия-
  • черноморец-
  • славия-
  • оцеляване

Битката за оцеляване ще е между Ченоморец и Славия

Берое и Локото играха феърплей - 1
Снимка: БТА

Отборите на Берое и Локо (Сф) заложиха достойнството си и  е пуснаха гратис на борещите се оцеляване тимове, които се изправиха срещу тях.

Столичните "железничари" със сигурност ще играят в "А" група и през следващия сезон, след категоричен успех  над Славия с 2:0 в мач от 37-ия кръг от "А" група.

Три кръга преди края на първенството воденият от Димитър Васев тим дръпна пред Черноморец със седем точки и стана недостижим за "акулите", тъй като до приключване на шампионата двата тима има да изиграят по два мача и по един път да почиват.

От своя страна пък "белите" ще продължат да треперят, макар че шансът им да останат в групата на майсторите е значително по-голям от този на Черноморец. Столичани имат преднина от две точки и мач по-малко.

Първото попадение реализира Маркиньос в 10-ата минута с глава, след центриране от корнер. В 80-ата минута Димитър Илиев донесе спокойствие на своя тим след като вкара втори гол. Нападателят се освободи от противников футболист и отблизо не остави шанс на Петков.

В другата ключова среща в долната част на класирането, Берое показа, че феърплеят е жив и размаза Черноморе с 5:0 при гостуването си в Бургас.

Тежкото поражение от своя страна почти изпари надеждите на акулите за оцеляване в елита.

Заралии за пореден път демонстрираха футболните си достойнствва и показаха как трябва да играят родните тимове - за честта си, за да се вдигне нивото на българския футбол.

В шесте си двубоя срещу борещите се за оцеляване Черноморец, Славия и Локомотив (София) футболистите на Петър Хубчев записаха пет победи и едно равенство като почти всички срещи бяха без значение за класирането на Берое.

Попаденията за гостите от Стара Загора реализираха М'пиа, Георги Андонов, Атанас Зехиров, Костадинов и Самир Аесс. Берое пък е безпалационен лидер във втората седмица на "А" група със своите 61т.

Бургазлии пък изостават на две точки от спасителното място, където в момента е съставът на Славия. Лошото за акулите е, че до края на сезона те имат две срещи - срещу Славия и Локомотив (София), но дори да ги спечелят, ще трябва да чакат още една грешна стъпка на белите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА