Last news in Fakti

22 Юни, 2014 00:23 1 351 0

Гана се опъна на немската машина

  • германия-
  • гана-
  • мондиал 2014

4 гола за едно полувреме зарадваха зрителите на двубоят завършил при равен резултат

Гана се опъна на немската машина - 1
Снимка: БТА/АП

Отборите на Гана и Германия не се победиха, завършвайки при равен резултат 2:2 във втория си мач от група G на Модиал 2014.

Треньорът на германците Йоаким Льов не направи нито една промяна в състава, разгромил с 4:0 Португалия. "Бундестимът" отново излезе без чист нападател, а на скамейката останаха Подолски, Клозе и Швайнщайгер.

След равнсостойно първо полувреме, завършило без голове, през втората част головото шоу бе на нужното ниво.

В 51-ата Марио Гьотце изпревари пазача си, за да засече с глава центриране от дълбочина на Мюлер и да открие резултата в полза на немската машина.

"Черните звезди" много бързо се върнаха в мача. В 54-ата минута Андре Аю скочи като "пантера" и заби топката в десния ъгъл на Нойер. Смяната Мустафи действа неориентирано при попадението.

Африканците стигнаха до пълен обрат в 33-ата минута. Капитанът Асамоа Гиан се измъкна между двама бранители и с шут по диагонала не остави шанс на Нойер за 2:1.

"Бундестимът" тръгна в атака и малко по-късно резервата Клозе направи 2:2 от близко разстояние, превръщайки се в най-резултатния германски футболист на световни първенства. 36-годишният нападател вече има 15 попадения, колкото и рекордьорът Роналдо (Бразилия).

В продължението на срещата главата на Томас Мюлер бе разбита при стълкновение в наказателното поле.

Двубоят бе на живот и смърт за ганайците, след като отстъпиха с 1:2 в първия си мач срещу САЩ. Немците пък разгромиха с 4:0 Португалия и остават лидери с 4 т. в класирането.

Любопитна подробност за двубоя е, че на стадиона във Форталеза един срещу друг се изправиха двама братя Кевин-Принс Боатенг (Гана) и Жером Боатенг (Германия), като последният отказа да се състезава за бащината си родина.

На 23.06 ще се изиграе и другият втори мач от групата между отборите на САЩ и Португалия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА