Last news in Fakti

27 Юни, 2014 15:55 1 220 0

Ван Перси: Няма място за грешки срещу Мексико

  • робин ван перси-
  • грешки-
  • мондиал 2014-
  • холандия-
  • мексико

Дали Холандия ще стане поредният европейски отбор, стегнали си багажа за вкъщи преждевременно?

Ван Перси: Няма място за грешки срещу Мексико - 1
Снимка: БТА/AP

Нападателят на холандския национален отбор по футбол Робин ван Перси заяви, че няма място за грешки в мача срещу Мексико на 29 юни.

„Лалетата“ се класираха за осминафиналите на световното първенство в Бразилия след три победи в групата, включително над шампионите Испания, и ще са в ролята на фаворит срещу Мексико. Голмайсторът на Манчестър Юнайтед обаче предупреди, че мексиканците не са случаен отбор.

„Това са директни елиминации. Мексико игра добре до момента и не записа загуба в групата си. Дори домакините Бразилия не успяха да им вкарат гол. Това говори красноречиво за техните качества“, заяви Ван Перси пред Times of Indiа.

„Освен това, те ще играят в познати условия. Няма място за никакви грешки. Трябва да сведем до минимум нашите грешки и да се възползваме от техните. Към момента мислим само за този мач“, каза още холандецът.

Мексико започна много добре световното, побеждавайки Камерун с 1:0. В следващия си мач мексиканците завършиха наравно с Бразилия (0:0), а в последния победиха Хърватия с 3:1. До момента холандците пък са най-резултатният тим на мондиала с 10 гола, но много от европейските отбори отпаднаха безславно, което трябва да „светне лампичката“ на финалистите от ЮАР 2010.

Двубоят между Холандия и Мексико е на 29 юни от 19:00 часа българско време. Победителят ще се изправи на четвъртфиналите срещу победителя от двойката Коста Рика – Гърция. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА