28 Юни, 2014 12:30 1 533 0

Първите 1/8-финални срещи са днес

  • бразилия-
  • 1/8-финални-
  • мондиал

Асовете от Латинска Америка мерят сили

Първите 1/8-финални срещи са днес - 1
Снимка: БТА/АП

Четири от най-добрите отбори в Латинска Америка (Бразилия, Чили, Колумбия и Уругвай) ще мерят сили днес в първите осминафинали от Мондиал 2014, като само един от потока ще се класира на полуфиналите.

Домакинът Бразилия посреща Чили на стадион "Минейрао" в Бело Оризонте. Селесао има смазващо превъзходство срещу "Ла Роха". Досега двата отбора са се изправяли един срещу друг 68 пъти, като бразилците имат 48 победи и само 7 загуби, а 13  мача са завършвали наравно.

Чилийците нямат победа в елиминациите на световни първенства от 52 години насам, така че домакините нямаше как да си пожелаят по-удобен съперник. Големите надежди за Чили са свързани с представянето на Артури Видал (Ювентус) и Алексис Санчес (Барселона).

Двубоят започва в 19,00 часа, а негов рефер ще бъде англичанинът Хауърд Уеб.

Вторият осминафинал противопоставя Колумбия и Уругвай на митичния стадион "Маракана" в Рио де Жанейро. Колумбийците са в отлична форма записвайки 3 победи в груповата фаза с впечатляваща голова разлика 9:2. Лидер на отбора е съотборникът на Димитър Бербатов в Монако - Хамес Родригес, записал 3 гола и 2 асистенции.

Уругвайите имат предимство в преките сблъсъци с "Лос Кафетерос". Те са спечелили 18 от общо 38 мача, 9 са завършили наравно, а 11 пъти победата е отишла при Колумбия. Сега обаче урусите ще трябва да се оправят без голямата си звезда Луис Суарес. Скандалният нападател пропусна и откриващия двубой на тима срещу Коста Рика, загубен с 1:3.

Срещата започва в 23,00 часа и ще бъде ръководена от холандския арбитър Бьорн Кайпер, който е привърженик на по твърдата игра.

Победителите от тези осминафинални срещи ще играят по между си в 1/4-финалите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА