Last news in Fakti

28 Юни, 2014 19:56 1 119 0

Мачовете от груповата фаза, които ще помним дълго!

  • мондиал 2014-
  • групова фаза-
  • интересни мачове-
  • ван перси-
  • помним

Несъмнено мачовете от директните елиминации ще са интересни!

Мачовете от груповата фаза, които ще помним дълго! - 1
Снимки: БТА/ AP/ XINHUA

В четвъртък се изиграха последните четири мача от груповата фаза на световното първенство в Бразилия. Мондиалът в южноамериканската страна е изключително интересен – много голове, красиви изпълнения и драма. За съжаление сянката на безобразното съдийство тегне над някои от мачовете.

Факти.бг ви предлага класация с най-интересните мачове от груповата фаза на мондиала, които дълго време ще останат в паметта на милионите зрители по света:

Бразилия – Хърватия 3:1, 12 юни, Група „А“

Още мачът на откриването предложи много емоции на феновете. Бразилците си отбелязаха автогол в началото, но успяха да обърнат резултата в своя ползва след два гола на Неймар и един на Оскар. За съжаление главният съдия Юичи Нишимура от Япония се превърна в главно действащо лице, след като отсъди много спорна дузпа в полза на домакините. Загубата до голямата степен демотивира „шахматистите“, които загубиха и последния си мач от Мексико и се прибраха вкъщи.

Испания – Холандия 1:5, 13 юни, Група „B“

В повторение на финала от 2010 година един срещу друг се изправиха Испания и Холандия. „Ла Роха“ поведе след гол на Шаби Алонсо от дузпа, но след това настъпи времето на Ван Перси и компания. „Лалетата“ вкараха цели пет гола в рамките на 36 минути и сложиха начало на падението на Испания. Ван Перси и Робен разбиха защитата на испанците, а голът на нападателя на Манчестър Юнайтед с плонж ще кандидатства за гол на турнира.


Във втория си мач Холандия победи Австралия с 3:2, като и този мач бе изключително интересен. „Кенгурата“, въпреки че отпаднаха без спечелена точка, събраха симпатиите на неутралните зрители с добрата си игра. Голът на Кейхил пък несъмнено бе един от най-красивите в групите на мондиала.

Германия – Португалия 4:0, 16 юни, Група „G“

Немската футболна машина помля португалците, които над 50 минути играха и с човек по-малко заради глупава постъпка на Пепе. Мюлер вкара три гола, а Кристиано Роналдо просто бе безпомощен срещу възпитаниците на Льов.

Испания – Чили 0:2, 18 юни, Група „B”

Ако срещу Холандия Испания бе в шок, то срещу Чили просто нямаше идея какво прави на терена. Европейските и световния шампиони играха мудно и неефективно, докато чилийците оставиха сърцата си на терена и заслужено спечелиха трите точки. Видал, Санчес и компания могат да постигнат много във фазата на директните елиминации!

„Групата на смъртта“ - крах на европейските „страшилища“

Група „D“ заслужи епитета „група на смъртта“. Англия и Италия отпаднаха безславно, докато Коста Рика и Уругвай продължават напред! „Адзурите“ започнаха добре, побеждавайки „трите лъва“ с 2:1, докато Коста Рика изненада Уругвай.

Във втория кръг „урусите“ биха Англия с 2:1, а два гола вкара Луис Суарес. Костариканците от своя страна постигнаха втора поредна победа и се класираха напред напук на всички прогнози.

В решителния мач за второто място Уругвай победи Италия с 1:0 и елиминира „скуадрата“. За историята обаче ще остане не голът на Диего Годин, а захапката на Луис Суарес, който за пореден път защити имиджа си на скандален играч.

Швейцария – Франция 2:5, 20 юни, Група „E“

„Петлите“ разбиха конкурентите си за върха в групата. Жиру, Матуиди, Валбуена, Бензема и Сисоко се разписаха за победителите. Франция, която не бе слагана сред фаворитите преди старта на мондиала, може тихомълком да направи нещо голямо. На осминафиналите тимът ще играе срещу Нигерия.

Южна Корея – Алжир 2:4, 22 юни, Група „H”

Алжир за първи път в своята история се класира на осминафиналите на световно първенство. Победата над корейците пък бе забележителна. Русия отпадна от групата, докато Белгия бавно набира инерция. Група „H” бе една от скучните на мондиала в Бразилия, но победата на Алжир ще остане в мемоарите!

САЩ – Португалия 2:2, 23 юни, Група „G”

Американците си ги бива на баскетбол, но от тази година са добри и на футбол. Несъмнено един добър отбор, който играе с дисциплина и самочувствие. Срещу португалците „янките” трябваше да не загубят, за да имат шансове за второто място – мисията изпълнена! Възпитаниците на Клинсман дори бяха на секунди от победата, но гол на Варела в добавеното време ги лиши от трите точки. Въпреки това американците се класираха за осминафиналите, а голът на Джърмейн Джоунс бе шедьовър!

Нигерия – Аржентина 2:3, 25 юни, Група „F“

Аржентинците на два пъти повеждаха, но Нигерия много бързо стигаше до изравняване. „Гаучосите“ все пак вкараха решителен трети гол, с което подпечатаха първото си място в групите. Несъмнено вълнуващ мач, който ще се запомни и с красивия гол на Меси от пряк свободен удар. Босна, сочена за сигурен осминафиналист, отпадна след загуби от Нигерия и Аржентина. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА