Last news in Fakti

29 Юни, 2014 21:09 1 397 1

Холандия напред след късен обрат над Мексико

  • холандия-
  • мексико-
  • мондиал 2014-
  • робен

Късни два гола донесоха ценния успех на Лалетата

Холандия напред след късен обрат над Мексико - 1
Снимка: БТА/АР
Холандия обърна с 2:1 Мексико на стадион „Естадио Кастелао” във Форталеза и успя да се класира на 1/4 финал на Мондиал 2014. Така "лалетата" продължават да мачкат на това първенство и до момента взеха скалповете на Испания, Австралия, Чили и Мексико. Северноамериканците пък продължават да се дънят на осминафиналите, като тази прокоба ги преследва на всяко едно първенство от 1994 насам.

Мексиканците поведоха с гол на Джовани дос Сантос в 48-ата минута, но холандците стигнаха до пълен обрат и до победата с попадения на Уесли Снайдер в 88-ата минута и на Клаас-Ян Хунтелаар в продължениято на срещата от дузпа.

Като цяло първото полувреме разочарова, играта бе накъсана и вяла, а положенията пред двете врати бяха рядкост. След почивката двата отбора се разиграха. Мексико заби бърз гол, холандците отговориха с греда, след което се заформи страхотен футбол, за да дойдат финалните луди минути и победните попадения на Холандия.

Така Мексико си стяга багажа от Бразилия, докато "лалетата" ще срещнат на 1/4 финалите Гърция или Коста Рика, които играят по-късно днес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин Петров

    0 0 Отговор