Last news in Fakti

2 Юли, 2014 01:39 1 636 1

Борбен САЩ преклони глава пред Белгия

  • белгия-
  • сащ-
  • мондиал 2014
Борбен САЩ преклони глава пред Белгия - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Белгия ще играе на 1/4-финал на Модиал 2014. Това стана факт, след продължения и спира ща дъха победа с 2:1 в тях срещу отбора на САЩ.

Всички голове в мача паднаха в допълнителните 30 минути след нулево равенство в редовното време.

В герои за "червените дяволи" се превърнаха Кевин де Брюин и резервата Ромелу Лукаку, които отбелязаха попаденията за тима на Марк Вилмотс.

"Янките", водени от Юрген Клинсман, за пореден път показаха характер и не се предадоха до последно. Младокът Джулиан Грийн върна един гол в началото на второто продължение.

Малко след гола американците можеха сензационно да изравнят, но Джърмейн Джоунс не уцели вратата. Белгия отговори със самостоятелен рейд на Лукаку, но неговият изстрел беше блокиран от бранител.

Белгия все пак съумя да устиска победата до края на двубоя и на четвъртфиналите ще мери сили с Аржентина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Христов

    2 0 Отговор
    Много често футболът е игра, противоречаща на логиката и справедливостта, но в дадения случай логичното се е случило - по-добрият отбор продължава! Виж, ако беше т. н. американски футбол (дето пък ние не го разбираме), можеше и да се класират....