13 Август, 2014 13:43 1 646 0

Превърнаха камера от смартфон в аналог на Kinect

  • microsoft-
  • 3d камера

 

Изобретатели, работещи в компанията Microsoft показа една интересна технология за обработка на видео. Става дума за реализация на т.нар. жестов интерфейс, като това се осъществява с помощта на обикновена камера от смартфон. Учените казват, че доработките по нея са минимални, но на този етап не разкриват повече подробности за проекта.
 
Специалистите от Microsoft обаче са на мнение, че в съвсем скоро време 3D камерите, базирани на въпросната нова технология, ще навлязат масово в смартфоните, като това нововъведение няма да се отрази на крайната цена на продукта. С демонстрация на иновацията можете да се запознаете ако посетите протичащото в момента във Ванкувър изложение SIGGRAPH 2014 или от видеото по-долу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА