Last news in Fakti

4 Ноември, 2014 12:39 2 257 0

Основателят на Android напусна Google

  • android-
  • google-
  • анди рубин
Основателят на компанията Android Inc., а впоследствие е шеф на подразделението, отговарящо за мобилната платформа в Google, напусна работа. Анди Рубин, който от 2013 ръководи и отдела по роботехника възнамерява да се захване със собствен бизнес, свързан с развитие на технологиите в сферата на роботиката.
 
Според CNET, напускането на Рубин ще окаже негативно влияние върху работата на подразделението за роботехника на Google. Известно е, ч в последно време гигантът Goofle отделя доста средства в тази насока, като наскоро дори придоби компаниите Boston Dynamics и Atlas, известни със своите високотехнологични разработки.
 
Рубин е известен с разработката на нови компании от нулата. Преди това той е работил за Carl Zeiss AG, Apple и Microsoft. Мястото на Рубин ще се заеме от Джеймс Кафнер, който дойде в Google през 2010 година с идеята за "облачни" роботи, които да получават информация от всички достъпни мрежи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА