Last news in Fakti

18 Ноември, 2014 15:00, обновена 18 Ноември, 2014 15:02 4 465 2

BMW въвежда Google Glass

  • bmw-
  • спартанбърг-
  • google glass

Специалистите, които тестват предсерийни автомобили в завода на BMW в американския гр. Спартанбърг, ще носят умни очила Google Glass в рамките на експеримент за повишаване на качеството и скоростта на взаимодействие с инженерите. От немския производител се надяват така да внесат допълнителна яснота в докладите на изпитателите, които невинаги са достатъчно изчерпателни и затрудняват процеса на отстраняване на установените недостатъци. С помощта на Google Glass могат да се правят видео и снимки в реално време, а след това заснетият материал да се прилага към рапортите.



Засега проектът предвижда използването на очила с допълнителна реалност само по време на изпитания на предсерийни коли. По-нататък устройството на Google вероятно ще помага и при тестовете на товарни автомобили. При такива тестове специалистите трябва да проведат между 10 и 25 проверки в зависимост от оборудването на возилото.



"В хода на експеримента смятаме да добавим и функция за видеоразговор, за да може откритият дефект да бъде обсъден незабавно с отговорния отдел", обяснява координаторът на проекта Йорг Шулте. "Благодарение на Google Glass специалистите ще могат да следват плана на изпитанията и да отбелязват направените проверки с помощта на гласови команди без да се отдалечават от колата. Освен това така ръцете на изпитателя остават свободни през цялото време".



През 2011 г. заводът на BMW в Спартанбърг въведе услуга, която позволява на купувачите да наблюдават в реално време процеса на производство на поръчаните от тях коли. За целта на поточните линии бяха инсталирани камери, които записват различни етапи от сглобяването на автомобилите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    "Голяма" новина
    https://www.youtube.com/watch?v=P9KPJlA5yds
  • 2 John Gottin

    0 0 Отговор
    Ще помогне на идиота да запомни какво има под капака на BMW.
    До къде стигнахме, вместо майстори - хакери да ни бърникат под капака.
    Audi въведоха тая простотия в техните сервизи преди над година.