Last news in Fakti

5 Декември, 2014 12:02, обновена 5 Декември, 2014 12:05 4 583 2

Euro NCAP оцени Dacia Logan MCV с 3 звезди

  • dacia-
  • logan-
  • mcv-
  • euro ncap-
  • краш тест

Подобно на останалите модели на Daica, комбито на базата на Logan се радва на огромна популярност заради практичността, вместимостта и най-вече цената си. В Румъния моделът струва €7 990, а у нас - 13 990 лв.

Ниската цена обаче си има обяснение. Logan MCV е построен на 12-годишната платформа B0 с някои компоненти от второто поколение Renault Clio, а за сигурността се грижат сама еърбегове за водача и пътника, странични въздушни възглавници и задължителните ABS и ESC. Това обяснява защо румънското комби постига резултат едва 57% в краш тестовете на Euro NCAP.



Слабата оценка се дължи на тежките деформации на купето, предпазните колани без обтегачи, педала на съединителя, който се е изместил със 144 мм навътре в краката на водача и слабата защита против камшичен удар.



Logan MCV отбелязва доста по-добър резултат в изпитанията за безопасността на деца на борда - 75%. Euro NCAP обаче присъжда на модела едва 38% за оборудването за сигурност, като все пак се отчита наличието на индикатор за поставен колан и стабилизиращата програма. Dacia-та не печели точки за безопасността на пешеходци, защото конструкцията на предницата носи сериозен риск за тазобедрения пояс в случай на удар.



Общата оценка на Dacia Logan MCV е 3 звезди от 5 възможни, което не е никак добър атестат за съвременен автомобил. Все пак не бива да се забравя, че това е най-евтиното комби, произвеждано в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    1 0 Отговор
    Е за 7000 евро кво искате? 7 везди ли?
  • 2 Само Ботев

    0 1 Отговор
    Е ако не бяха толкова грозни.....