30 Януари, 2015 15:37, обновена 31 Януари, 2015 10:29 13 036 3

Уникален часовник, вдъхновен от Bugatti 57SC Atlantic Coupe

  • ralph lauren-
  • часовник-
  • bugatti-
  • watch

Когато сте посветен толкова много на автомобилите, рано или късно правите нещо в тяхна чест. Такъв е случаят и с дизайнера Ралф Лорън. Неговата колекция от автомобили е умопомрачаваща. Тя включва коли като Mercedes-Benz “Count Trossi” SSK, Mercedes-Benz 300SL Gull-Wing Coupe, Ferrari 250 GTO и Aston Martin DB5 Volante. Но еднорогът в тази колекция е Bugatti 57SC Atlantic Coupe от 1938 година. Това произведение на автомобилното изкуство оставя без дъх. Старанието, което е отделено за построяването на тази кола е феноменално. От нея са произведени само четири броя, а само два са оцелели през годините.

Тя е причината дизайнерът да създаде серия часовници вдъхновени от автомобилите. Първият модел е бил представен миналия октомври, а сега е ред на втория, който ще видите във видеото. Двата модела са специално направени, за да бъдат изложени на Salon International De La Haute Horlogerie в Париж този месец. Наречен RL Automotive Skeleton Watch, този луксозен часовник е предал дизайна на таблото на 57SC. Основния открояващ се детайл е дървеният пръстен, създаден от израстък на тропическото дърво Амбойна, който дава тази текстура на дървесината. Същото дърво е било основният материал в създаването на декоративни елементи в автомобилостроенето по времето на 57SC.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 1 Отговор
    Готин е, само че трябва да върви с такава кола, иначе сам по себе си ще е странен
  • 2 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 3 тошибиян

    0 0 Отговор
    тва ако е готин тогава за патек филип грандмастера няма думи 2,6 млн долар