Last news in Fakti

9 Февруари, 2015 12:38 2 085 0

Нови техники намаляват размера и осигуряват лесно пренасяне на данни

  • иец-
  • технологии-
  • данни

Специализираното изложение Security Expo в Интер Експо Център ще покаже възхода на индустрията в тази сфера

Нови техники намаляват размера и осигуряват лесно пренасяне на данни - 1

Нови техники дават възможност да се намали размерът на данните от видеонаблюдението, както и да се осигури по-лесна преносимост с добро качество, коментират фирмите от бранша, които ще участват на 22-ото международно изложение SecurityExpo. То ще се проведе между 25 и 28 март и традиционно се организира от Интер Експо Център.

Технологиите за компресиране на видео са насочени към намаляване и премахване на излишни видео данни, така че един цифров видео файл да може да бъде ефективно изпратен по мрежата и да се съхрани на преносима медия. С ефективната компресия може да се постигне значително намаляване на размера на файла с малко или нищожно неблагоприятно въздействие върху качеството на картината. Качеството на видео обаче може да бъде засегнато, ако размерът на файла е допълнително намален чрез увеличаване на нивото на компресия за даден метод за компресиране. Възможностите на тази растяща индустрия ще бъдат показани на предстоящото изложение за охрана и сигурност.

Компресиране на информацията

Има няколко стандарти за компресиране на видео, включително Motion JPEG, MPEG-4 Part 2 (наричан просто MPEG-4). H.264 е последният, най-нов ефективен стандарт за видео компресия, а вече е стандарт за видеонаблюдение, също и в други сектори - като например развлекателния.

Непрекъснато подобряване на разделителната способност на изображението и светлочувствителността също увеличават производителността на данни от камерите. Производителите на устройства за видеонаблюдение трябва да балансират прогреса в резолюцията с подобрения в алгоритмите за компресия на H.264. В противен случай разходите за мрежови ресурси и съхранение могат да излязат извън контрол.

Фирмите трябва да обединят усилия за намаляване на шума и на скоростта на предаване на данни, което трябва да върви паралелно с разработване на нови видеокодеци, категорични са организаторите.

Най-новите HD технологии в радиото и телевизията

Извън подобренията в сегашната H.264 компресия, бъдещето ще възприеме и технологията H.265, която бързо набира интерес в теле-радиоиндустрията. H.265 може да намали изискванията за честотна лента и за съхранение с до 50% при подходящи условия. Така се очаква технологията да бъде въведена в охранителната индустрия през следващите няколко години. Първоначално ще навлезе в най-високия клас камери с висока разделителна способност, като се очаква H.264 и H.265 да съществуват паралелно за известно време в рамките на отрасъла.

Висококачествените изображения и видеоклипове, като например 4K резолюцията, трябва да бъдат подкрепени от подходящите технологии, за да могат организациите да извличат максимума от своите данни. Това наистина трябва да бъде основен критерий за всеки, който търси да открие следващото "голямо нещо" в сферата на наблюдението, смятат специалистите от Интер Експо Център.

Повече за най-новите технологии в системите за сигурност и безопасност, които ще бъдат показани в Интер Експо Център може да научите на http://securityexpo.bg/bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА