Last news in Fakti

13 Февруари, 2015 16:51 2 376 0

На MachTech&InnoTech фирмите ще покажат високо ниво на технологиите

  • иец-
  • технологии-
  • ново

компоненти за предаване на движение или т.н Transmissionproducts

На MachTech&InnoTech фирмите ще покажат високо ниво на технологиите - 1

Очаквам и тази година да бъде трудна за бизнеса у нас и партньорите от ЕС- бавен растеж, икономическа несигурност и рискове, споделят компаниите. Въпреки това на MachTech&InnoTechфирмите ще покажат за пореден път високо ниво на технологиите. Между 11 и 13 март в Интер Експо Център ще се проведе петото издание на специализираното изложение за индустриални машини и технологии. То ще се случи по едно и също време с традиционното международно изложение ВОДА СОФИЯ.

Инвестиции с европейски пари

„Загубата на Русия и Украйна, и като доставчици на суровини, и като пазари налага производителите да бъдат много гъвкави, да се преориентират бързо, да намерят нови пазарни ниши както у нас така и на световните пазари“, коментира управителят на българо-немското дружество ЛД Здравка Дабижева. Естествено това е свързано със сериозни инвестиции, като единствен източник на финансиране през тази и следващите години ще са европейските фондове и програми.  Много фирми реализираха проекти по програма „Иновации и конкурентноспособност“ – Технологично развитие и иновации и Енергийна и ресурсна ефективност. Други са подготвили своите проекти и се надяват да бъдат открити най-скоро процедурите за финансиране. Бизнесът се надява администрацията да действа бързо и ефективно. 

Един от недостатъците на индустрията е, че не обръща достатъчно внимание на обучението на квалифицирани кадри, споделя още Дебижева.  Липсата на специалисти за машиностроенето с всеки изминат ден е все по-голяма. Много трудно се намират оператори за новите машини, на сервизни инженери и др. И ако срокът на доставка на високотехнологично оборудване е около 12 месеца, то за този период трудно могат да се обучат кадри, допълни тя. Трябва да се използва потенциала на високо квалифицирани специалисти с опит и знания, които за съжаление нямат езиковата подготовка, което им създава проблеми и при работа с компютри, коментират специалистите в бранша.

Най-новите продукти и разработки

Българо-немското дружество ЛД ще представи компонентизапредаване на движение или т.н Transmissionproductsна глобалния лидер в технологиите SKF. Само преди дни те сключиха партньорство за дистрибуция. Тези компоненти са синхронизиращи ремъци, втулки, верижни задвижвания, ремъчни/верижни зъбни колела, съединители и карета, V-образни и клиновидни ремъци, специални ремъци, ремъчни колела, интелигентни инструменти.Тoваще бъде акцент на щанда на компанията тази година. С това компанията показва, че и тази година остават верни на традицията да разширяват своята дейност.„Винаги се стремим изложението да бъде интересно за посетителите, като показваме или информираме за най-новите продукти и разработки“, коментира управителят на ЛД Здравка Дебижева.

Компанията за поредна година ще обърне внимание на развитието на технологиите за безстружкова обработка. Все още преобладава мнението, че това са енергоемки, мръсни и шумни производства, че това не е така може да се убеди всеки, който желае да сравни новите машини с традиционните. Ще може да видите най-новата ротационно-изтегляща машина модел SC205 на реномирания немски производител LEIFELD – компактна и рентабилна.

Изложенията  са директният контакт във време на криза

Специализираните панаири за машини и компоненти са малко и трудно се налагат в „ерата на информационните технологии“, коментира Дебижева. Искаме да дадем своя принос изложението да стане водещо. Очакваме посещение от специалисти, които да споделят своите бъдещи планове за инвестиции и модернизации, техническите проблеми, които имат да решават, а екипът на ЛД да се окаже на висота с предложените решения, сподели управителят на компанията. Надяваме се това да е мястото, на което да си дадат среща специалистите от бранша и този директен контакт е много ценен за нас.

ЛД ООД е българо-немско търговско дружество, с 20 годишна история и се занимава с внос и продажба на машини, машинни компоненти, сервиз и инженеринг. Областите, в които се развива са машини за безстружкова обработка и високи технологии, компресори и подготовка на сгъстения въздух, компоненти за предаване на движение, инженеринг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА