Last news in Fakti

23 Февруари, 2015 14:17 2 599 0

„Умна“ система дори без интернет предупреждава за бедствието

  • иец-
  • технологии-
  • умна система

На SecurityExpo „Писат Инженеринг“ ще представи системи за ранно предупреждение, производство на един от лидерите в бранша Telegrafia

„Умна“ система дори без интернет предупреждава за бедствието - 1

Последните наводнения в България поставиха въпроса за навременното известяване на хората за предпазване от природните бедствия. Затова необходимостта от системи за ранно предупреждаване на населението при кризи става все по-остра.

Изграждането на системи за оповестяване в населени места е ангажимент на държавата, а изграждането на локални автоматизирани системи за оповестяване в предприятията е ангажимент на собствениците или ползвателите на конкретния обект. На тях наблягат и някои от участниците на единственото у нас изложение за охрана и сигурност SecurityExpo, което ще се проведе тази година за 22-ри път от 25 до 28 март. „Писат Инженеринг“ например ще представи системи за ранно оповестяване на населението, производство на фирма Telegrafia, тъй като е изключителен представител на фирмата за България. С техника на международната компания, с 20-годишна история и лидер в бранша, са изпълнени националната система за оповестяване на Словакия, част от националните системи за ранно оповестяване на Румъния, Германия, Полша, Океания, Нова Каледония. А също така и в много промишлени предприятия в Словакия, Франция, Полша, Германия, Индия, Чехия, Испания, Румъния, Австрия, България, Канада и др. Чрез системите за ранно оповестяване се постига превенция на тежките последици от природни бедствия и промишлени аварии, както и най-важното – спасяване на човешкия живот.

Работи и при спиране на всички комуникации

Съвременните оповестителни системи дават възможност за оповестяване както с акустични сигнали, така и с гласови съобщения. Те са с резервирано захранване и собствена радиопреносна инфраструктура, вградена в самите сирени, коментираха от компанията. Това им дава възможност да функционират при цялостно спиране на електрозахранването, като и на всички обществени комуникационни мрежи /интернет, GSM, GPRS, LAN  и др./. Имат възможност както за автоматично активиране от различни сензори, газсигнализатори, нивомерни системи, противопожарни системи и др., така и за ръчно активиране от оператор /локално и дистанционно/. Системите са снабдени с пълна диагностика на всички модули и компоненти. Възможно е да се използват като автономни или интегрирани в други по-висши системи за ранно оповестяване – градски, национални и др. Лесни са за използване и управление, с интерфейс и софтуер на български език.

„Писат-Инженеринг” е официален вносител и дистрибутор на водещите производители на пожароизвестителна, пожарогасителна, оповестителна, газсигнализираща и охранителна техника. Фирмата е също така и оторизиран сервиз за ремонт и сервизно обслужване. Фирмата има 21 годишен опит в проектиране, внос, монтаж и сервизно обслужване на системи за сигурност. Именно поддръжката, диагностиката и ремонта на всички съоръжения са изключителна важност за качествената и своевременна сервизна дейност, смятат още от фирмата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА