Last news in Fakti

5 Май, 2015 14:32 2 848 2

Виртуална реалност с миризми и вятър

  • feelreal-
  • nirvana-
  • виртуална реалност

Очилата и шлемовете за генериране на виртуална реалност стават все по-популярни, но въпреки огромния напредък на технологиите си имат недостатъци. Маниаците винаги ще изтъкват факта, че дори най-модерните разработки въздействат само върху две от сетивата - зрение и слух. Това обаче скоро ще се промени, заканват се авторите на проекта FEELREAL.

Тяхното изобретение представлява високотехнологична маска за виртуална реалност, която може да генерира миризми и да имитира въздействието на вятър, мъгла, топлина, вибрации и пръски вода. Такива специални ефекти със сигурност ще се харесат на геймърите, които ще могат да усещат много по-автентично взривовете, горещината от пожарите или тичането под дъжда. За целта отговарят различни озонатори, нагреватели, изпарители, вибромотори и вентилатори.



FEELREAL няма да се конкурира с безбройните очила и шлемове за виртуална реалност, а ще ги допълва, превръщайки се в част от системата. Синхронизацията между устройствата ще се осъществява през Bluetooth, а вградената батерия ще осигурява автономна работа в продължение на 4 часа.

Засега FEELREAL може да се поръча само срещу предварителна заявка през платформата Kickstarter срещу $300. Авторите на проекта все още събират средства за серийното производство на маската и аналогичния като устройство шлем NIRVANA.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диан

    1 0 Отговор
    и като излезете навън
    ще почувствате топлина по вратът и раменете
    това е слънцето то е наш приятел
  • 2 dhcp

    1 0 Отговор
    Къде ще е насочен вятъра