Last news in Fakti

17 Август, 2015 14:26 2 054 3

24 хил. модела устройства ползват Android

  • android-
  • google-
  • opensignal

Операционната система на Google е инсталирана на повече от 24 000 модела смартфони и таблети, сочи статистиката на британската компания OpenSignal, специализирана в създаването на бази данни за зоните с безжичен интернет и покритието на мобилните оператори по света. За сравнение миналата година е имало 18 700 модела устройства с Android, а през 2013 г. - 11 600. Анализът на 682 000 смартфони и таблети показва, че най-голям дял от тях се пада на Samsung (250 модела), която държи 37.6% от пазара.



Авторите на изследването отбелязват, че броят на устройствата с Android се увеличава непрекъснато, но производителите в челната тройка остават едни и същи. След недостижимия Samsung се подреждат LG и Sony. Четвърто място се пада на Motorola, а тази година Huawei пада от пета на десета позиция.



Най-популярната версия на Android продължава да бъде вече поостарялата KitKat (4.4), следвана от Jelly Bean (4.1—4.3), а Lollipop (5.0—5.1) се подрежда чак на трето място. За сравнение най-новата версия на iOS ползват 85% от смартфоните на Apple.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    после защо нищо не бачка, като хората

    Коментиран от #2, #3

  • 2 хюсеин воевода

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    После, защо windows го забравиха , а Бил Гейтс си купи колело, за да си получи соц. помощи...
  • 3 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Ти пък освен фекалии друго произвел ли си?