Last news in Fakti

20 Септември, 2011 13:11 1 008 0

ASUS Eee Pad Slider с нова премиера

  • asus-
  • eee pad slider-
  • таблет

ASUS съобщи, че променя датата на представянето на новия таблет Eee Pad Slider. За разлика от практиката на повечето компании обаче, Eee Pad Slider ще бъде представен по-рано, а не по-късно от предварително обявеното. Презентацията на новия продукт ще бъде направена още преди края на този месец.

Eee Pad Slider е компютър тип таблет, който е уникален заради формата на корпуса си. Таблета не представлява типичен моноблок, а е оформен във формата на слайдер, както показва и името му. Точно под ултра тънкия дисплей е скрита QWERTY-клавиатура със стандартен размер на бутоните.

За първи път този иновационен продукт беше показан през февруари на изложението в испанския град Барселона Mobile World Congress 2011. За основа на своя нов таблет ASUS използва двуядрен процесор с архитектура ARM - в дадения случай NVIDIA Tegra 2 с честота 1 гигахерц.

Таблетът може да се похвали и с висококачествен дисплей с матрица IPS и размер 10.1 инча. Разделителната способност е 1 280х800 пиксела. От нежелани повреди дисплеят е защитен от изключително здраво стъкло Gorilla Glass, използвано в много други технологии за усилване на корпуса.

На задната страна на таблета е разположена петмегапикселова камера. Още от интересните екстри на Eee Pad Slider са GPS-приемник, цифров компас, жироскоп и G-сензор. Таблетът разполага и с HDMI и USB портове, както и с microSD слот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА