Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 16:55 1 923 1

Смартфон-робот

  • sharp-
  • robohon

Японската компания Sharp представи необичаен смартфон с формата на малък робот. RoboHon изпълнява всики функции на умните телефони, включително GPS навигация, проектор и гласов помощник, но също така може да ходи, да танцува, да разпознава хора и гласове и да реагира на командите на собственика.



Роботчето-телефон е високо 19.5 см и тежи около 390 грама. Поддържа Wi-Fi и LTE и има процесор Qualcomm Snapdragon 400 MSM8926, 2-инчов сензорен дисплей с резолюция 320×240 пиксела, разположен на гърба и микрофон в краката. Говорителите, камерата и проекторът се намират на "лицето".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робо

    0 0 Отговор
    Това е страхотно, но си мисля как в близко бъдеще всеки един от нас ще си има персонален робот като във филма "Аз, роботът", ще струва примерно 3-400 лв, ще чисти, глади и шофира вместо нас и хората ще се превърнат в едни още по-отчуждени един от друг зомбита, чийто живот ще се върти само около тези роботчета.