Last news in Fakti

9 Октомври, 2015 14:14 3 436 0

Джобен фотоапарат с 16 обектива

  • light-
  • l16-
  • фотоапарат

Новосъздадената американска компания Light представи прототип на "мултидиафрагмена изчислителна камера". Цифровият индекс в моделното име на L16 отговаря на броя на обективите, с които е оборудван компактният фотоапарат.

Странното устройство разполага с модули с еквивалентно фокусно разстояние 35, 70 и 150 мм. В момента, в който бъде натиснато копчето, сработват 10 от 16-те обектива. Изображенията, заснети от тях, се обединяват в кадър с резолюция 52 мегапиксела.

Готовата фотография може да се обработи веднага, като се регулират дълбочината на резкостта, фокусът и експозицията. Авторите на проекта твърдят, че тази система повишава значително качеството на изображенията - особено ако са заснети в условия на лоша осветеност - и намалява чувствително шумовете.

Light L16 разполага със светкавица и лазерна система за автоматичен фокус и може да снима видео във формат 4K. 5-инчовият дисплей позволява не само преглед на заснетия материал, а и нанасянето на корекции.

Вграденият модул Wi-Fi и операционната система Android позволяват на фотографа да публикува веднага готовите си произведения в социалните мрежи или да ги запише в облачно хранилище.

Според създателите на уникалния фотоапарат той има потенциала да заеме нишата между изключително скъпите, тежки и неудобни огледални камери и съвременните смартфони. Цената му от $1 300 обаче не е никак ниска и при това важи само за предварителна поръчка. След старта на серийното производство през следващото лято Light L16 ще струва $1 700.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА