30 Септември, 2011 16:04 3 185 1

Японци изобретиха "Ноев ковчег" срещу бедствия

  • япония-
  • природно бедствие
Японци изобретиха "Ноев ковчег" срещу бедствия - 1
Снимка: CNET

Малка японска компания измисли как да предпази населението на страната на изгряващото слънце от природни бедствия – чрез мини-Ноев ковчег. Изобретението от стъклопласт представлява миниатюрна капсула, приличаща на голяма топка за тенис, съобщи „Фокс нюз“. Жълтото е избрано, за да се различава по-лесно.

Избраното име е именно библейско - „Ной“. Капсулата е предназначена да спасява японците при бедствия от ранга на мощния трус от 11 март, последван от цунами и ядрена авария, които нанесоха огромни щети на Япония и отнеха живота на около 20 000 души.

Нововъведението минало нужните тестове за издържливост, а в него могат да се поберат до четирима възрастни. Ако не в извънредни ситуации, капсулата може да служи и като детска играчка, допълват от фирмата, която вече има 600 поръчки за „Ной“.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jesika

    0 0 Отговор
    Ако влезна в такова "нещо" ще получа клаустрофобия