Last news in Fakti

23 Декември, 2015 11:23 12 727 7

Шедьовър или плаващ суперкар от дизайнера на McLaren

  • mclaren-
  • франк стефансон-
  • riverbreeze

Франк Стефансон - директор в подразделението дизайн на британската марка McLaren е известен още с възраждането на автомобилни икони като Mini Cooper и Fiat 500. На неговата сметка е и шедьовърът McLaren P1 и още куп модели, но сега автомобилният дизайнер е решил да отдели време и за себе си.То отново е свързано с дизайн, но този път става дума за една изключително шикозна лодка. Тя е собствена разработка, дървена е и се нарича Riverbreeze. Плавателният суперкар, както Стефансон нарича творението си, разполага с електрически двигател, а корпусът е изработен от специални видове розов и червено дърво от Бразилия и Африка.След специална обработка на дървото, корпусът е покрит с 35 слоя лак. Благодарение на това лодката, която е с дължина 31 фута, е изключително блестяща. Интересен елемент от плавателния съд са и вратите, които се отварят вертикално, по подобие на тези от McLaren 650S и 570S. Изборът си на тип двигател Стефансон обяснява с факта, че обича тишината и звуците на природата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сасаса

    0 0 Отговор
    Е.ати гъзарията :Х
  • 2 ззззззззззззз

    0 0 Отговор
    На тази лодка управлението защо е от тази страна ?

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 asсда

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ззззззззззззз":

    Защо не? x(
  • 4 Batko

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "ззззззззззззз":

    Защото "Франк Стефансон - директор в подразделението дизайн на британската марка McLaren " и там управлението е от нея страна.
  • 5 миседниш накура

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ззззззззззззз":

    за да не ѝ обръщат волана когато я докарат в България ;)
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Еииии...Това ако го имам в гаража всеки ден ще го изкарвам с колесарката на двора и ще го забърсвам с влажна кърпа от въображаеми прашинки че да ми завиждат комщиите!Лошото е че май няма да се събере в гаража:)

    Коментиран от #7

  • 7 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    КЕФИШ ХА ХА ХА
    КВА ЗОДИЯ СИ
    ВЕЗНИ