Last news in Fakti

11 Март, 2023 11:30 2 397 4

Бивш дизайнер на McLaren създаде най-безопасното детско столче за кола в света

  • bmw-
  • mclaren-
  • дизайн-
  • детско столче-
  • безопасност

Или поне така твърди неговият създател

Бивш дизайнер на McLaren създаде най-безопасното детско столче за кола в света - 1

Бившият дизайнер на McLaren и BMW, Франк Стивънсън представи най-новия си проект, който за разлика от досегашните му изяви в света на автомобилния дизайн, този път ни представя продукт с подобна насоченост, но по-скоро с акцент върху децата и тяхната сигурност. Създателят на McLaren P1 представи детско столче за автомобил, което определя като най-безопасното в света.

Зад направата на продукта стои карбонова рамка с база, която може да абсорбира удара, благодарение на стоманени пружини. Страничната опора е вдъхновена от човешки кости, докато горната част на предпазителя за глава използва полимер D30.

В детското столче има 14 сензора, включително и различни жироскопи, които отчитат всякаква информация и могат да подскажат на родителя, ако столчето не е поставено правилно или пък са забравили детето си в колата. Столчето е претърпяло над 200 краш теста и получава 10-годишно обслужване и преглед. Цените на столчето започват от около 800 евро, а първите клиенти могат да го поръчат от 31 май.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин 🇧🇬

    6 0 Отговор
    Макар да не виждам революционна идея , все пак са ум и естетика насочени в добра посока .
  • 2 Неграмотни

    2 4 Отговор
    Създаване е нещо от нищо. Създава само създателя Господ. Хората изобретяват и правят не могат да създават!
  • 3 психо

    2 0 Отговор
    има го в алиекпрес с полимер D31... и 16 сензора с андроид 15 и безжично зарядно, кафе машина и миксер
  • 4 бай Гъдю

    0 0 Отговор
    Говорете в пари, кой може да си го позволи!?