6 Януари, 2016 16:07 2 449 1

Русия забрани на Google рекламите за продажба на книжки

  • google-
  • adwords-
  • русия-
  • купена книжка-
  • свидетелство за правоуправление

Федералната антимонополна служба на Руската федерация е обявила за незаконни рекламните съобщения за продажба на свидетелства за правоуправление на страниците с резултатите от търсения в Google, съобщава "За Рульом".

Контекстуалната реклама носи милиарди на най-голямата търсачка, но от нея се възползват и посредници за продажба на книжки. Във ФАС постъпила жалба срещу търговците на незаконни свидетелства от бдителен потребител, който попаднал в системата Google AdWords на обява с текст "Купи си книжка от www.***.ru без курсове. Гаранция за срокове и качество. Позвъни!"

Според антимонополната служба по този начин Google нарушава чл. 7 от руския Закон за рекламата, който забранява рекламирането на "наркотични, психотропни, взривни вещества и др.". Всички обяви за продажба на книжки трябва да бъдат отстранени от страниците на Google. Иформация за подобни услуги пак ще може да се открива, но търсачката вече няма да може да печели от рекламирането им в Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хараламби

    1 0 Отговор
    Дали съм разбрал правилно:
    Не са виновни тези, които изготвят фалшиви документи и ги продават, виновни са тези, които ги рекламират.
    Ми това е супер шанс за държавата:
    "Купи си книжка от www.***.ru без курсове. Гаранция за срокове и качество. Позвъни!"
    Вместо полицията да им позвъни те искат Google да ги скрие. Браво!