Last news in Fakti

27 Април, 2016 09:37 4 554 10

Записите от автомобилни камери стават доказателство в Русия

  • русия-
  • закон-
  • видеорегистратор-
  • автомобилна камера
Записите от автомобилни камери стават доказателство в Русия - 1

Президентът на Руската федерация Владимир Путин подписа изменение в Кодекса за административни правонарушения, с което видеозаписите и снимките от т.нар. видеорегистратори стават пълноценно доказателство по съдебни дела за пътнотранспортни произшествия, съобщава сайтът на Кремъл. С промяната отпада първата част на текста "могат да бъдат приети" в алинея 2 от чл. 26.7, като остава само "се приемат", но според специалисти това ще доведе до радикален обрат в правораздаването по спорни случаи.

Досега руските съдии имаха правото по собствена преценка да приемат или отхвърлят като доказателство записите от камери, монтирани на автомобил. С изменението в закона видео- и фотоматериалите няма да могат да бъдат пренебрегвани.

ТАСС припомня, че Държавната дума прие изменението в Кодекса за административни правонарушения на РФ на 15 април, а Съветът на федерацията го одобри само 5 по-късно. Един от вносителите на поправката - секретарят на Федералната палата на адвокатите Константин Добринин - отбелязва, че тя ще "премахне неопределеността (на правния статут на видеорегистраторите) като възможен корупционен фактор".

Записите от автомобилни камери стават доказателство в Русия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даа

    1 0 Отговор
    Дано го въведат и тука много ще е полезно.Който е за да гласува.
  • 2 някой

    1 0 Отговор
    Аз съм - ЗА...
    (гласуването е задължително)
  • 3 Косматия

    0 0 Отговор
    Айде и у нас, че да се миряса по някой параграфи.
    Ама требе да може да се качи видеото в страницата на КАТ и те по видеото хоп глобичка за миналия на червено или каращото като бесен пътно камикадзе.
  • 4 Бай

    0 0 Отговор
    Аз бих се съгласил, само ако тези, които "правят" законите ги записват 24 часа в денонощието...да им следят на тях играта, ама тези "следящите" да не са техни хора...
  • 5 гражданин

    0 0 Отговор
    Като искате да пускате сигнали ето ви начин:

    http://grajdanite.bg/

    И в БГ има вече хиляди глобени / трябва да са милиони /.

    Коментиран от #7

  • 6 дане

    0 0 Отговор
    Това в БГ няма да стане - нарушителите в 90% от случаите са депутати, прокурори, бизнесмени, синове на депутати, прокурори, бизнесмени и техните любовници, а ченгелите им правят теманета и треперят по цял месец ако са имали късмета да спрат някой от тях, понеже корупцията е всемогъща и може да им изстине службичката. Спомняте ли си КАмен Влахов как се държа, когато му вдигнаха колата- всичките звънят веднага на "моя човек"! Ако направят и в БГ такъв закон - що "немски премиуми" ще се спрат от движени за нарушения ехеее, а чалгата направо ще умре ако няма едно БМВ дето да си я пуснеш...
  • 7 Jack Bauer

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гражданин":

    Инициативата е чудесна, но и това не е начин. Освен неправилно паркирали по улиците, което не винаги може да се докаже от една снимка друго нарушение по този начин не може да се регистрира. В една ситуация на пътя аз да снимам с телефона или да реагирам за да избегна ПТП. Най-важното е че няма правна норма (закон, наредба или др.) за налагане на наказания от такива снимки.
  • 8 Борчо

    0 0 Отговор
    И аз си сложих реална Full HD камера в колата, и забелязах, че от тогава станах доста по-внимателен шофьор и по-рядко си позволявам да правя "дребни нарушения" - като след знак "задължителен завой надясно" да завивам в по-удобната ми посока наляво.
    Крайно време и нашия законодател да помисли в този смисъл, защото откакто инсталирах камерата в колата, мога да напълня фейсбук със записи на простотии на пътя.
  • 9 Волен Сидеров

    0 1 Отговор
    тука ще стане интересно някой някого да снима и да го осъдят вследтствие на този запис-дупе да му е яко на оператора какъвто и който и да е -не е добре да се прави на по умен,хитър,по честен и да показва колко е велик-айде всеки да си кара работата-че така и Левски са го предали на времето-някой се е правил на интересен.....
  • 10 Alehandro

    0 0 Отговор
    Луди ли сте бе? За чии са ви задължителни регистратори, като после ще ревете защо ви задължават да давате по 200-300 лв за регистратори. Като станат по-достъпни, който иска да си купува.