20 Май, 2016 14:07 3 097 4

Google показа голям автомобилен таблет

  • google-
  • android-
  • android auto-
  • i/o
Google показа голям автомобилен таблет - 1

Прототип на мултимедия с огромен сензорен екран като в Tesla Model S стана една от големите новости на конференцията I/O, организирана от Google. Системата работи под операционна система Android N и демонстрира как ще изглежда следващата версия на Android Auto.

Прототипът е монтиран на Maserati Ghibli и е разработен в сътрудничество с Qualcomm. Дисплеят поддържа разделителна способност 4K.

Също както в Android N новият Android Auto ще има разделен екран. В горната му част ще се показват използваните наскоро приложения, а в долната - работещите програми. От Google са монтирали в демонстрационното Ghibli и собствен приборен панел. Цветният екран с висока резолюция може показва всякаква информация.

На тазгодишното издание на I/O Google обяви, че системата за интеграция на смартфони с автомобилни мултимедии Android Auto скоро ще стане обикновено мобилно приложение. То ще може да се използва дори в модели без мултимедийна система или информационно-развлекателни комплекси, които не поддържат Android Auto.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юра

    0 0 Отговор
    Скоро Google и в ролките с тоалетна хартия, че там за сега нещо изтърват нещата от надзор.
  • 2 Бате Цецо

    1 0 Отговор
    Поставянето на таблет с тъчскрин на мястото на механичните бутони и потенциометри (врътки) е модерна, но силно погрешна стъпка в развитието на автомобилите. Губи се обратната връзка от хода на бутоните и не, не може напълно да се замени от вибрация при докосване ако иобщо има такава.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    И какво става докато шофираш, а на таблото ти изскачат съобщения в Туитър или Фейсбук. Може да е новаторско, но трябва да си има граници, доколкото знам на Тесла интернет браузъра не може да се ползва при висока или нормална скорост, за да е безопасно. Тесла претърпяха случки с недобросъвестни шофьори,които пускат автопилота и отиват на задната седалка. Новаторските неща не са задължително нещо добро, макар и да пестят пари и тегло. И това по-скоро ще насочи купувачите към по-бюджетни марки, поне аз не искам такава и дори за в далечно бъдеще.
  • 4 2399

    0 0 Отговор
    Infiniti и Lexus това са марките