Last news in Fakti

23 Юни, 2016 17:20 3 815 7

Huawei разработва собствена операционна система?

  • huawei-
  • android-
  • операционна система
Huawei разработва собствена операционна система? - 1

Третият по-големина производител на мобилни телефони в света Huawei планира да намали зависимостта си от Google и неговата платформа Android със собствена операционна система, твърди The Information. Според слуховете в разработката участват бивши кадри на Nokia.

До момента нито една нова операционна система не е успяла да се наложи над Android. Сред неудачните опити могат да се отнесат Firefox, платформата на канадската BlackBerry, Samsung Tizen OS, използвана изключително в телевизори, и Sailfish. Отказът от Android носи и куп други неудобства, включително и лишаване от достъп до най-разпространените мобилни приложения.

Слуховете, че Huawei разработва собствена операционна система влизат в противоречие с активната работа на компанията по усъвършенстване на фирмения интерфейс EMUI. В процеса е включена и бившата креативна директорка на Apple Абигейл Броуди, която е натоварена със задачата да направи продуктите на компанията по-удобни за клиентите в западните страни и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    1 0 Отговор
    Абе те да дадат драйвери за устройствата в телефона, все ще "портнем" някой Линукс.
  • 2 До краси

    0 0 Отговор
    Краси какъв линукс на телефон бе мен, айде малко по-Красноречиво :))

    Коментиран от #4

  • 3 До до краси

    0 0 Отговор
    Убунту за смартфони например http://www.ubuntu.com/phone
  • 4 Краси

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "До краси ":

    Ъъъ, нали затова използвах чисто българския терми "портнем", демек ще "преработим", или ще "преустроим"?

    В момента нищо не можеш да направиш с компютъра, наречен "смартфон", защото нямаш драйвери нито за микрофона, нито за тъч скрийна, нито за ГПС-а, нито за нищо. Затова си и вързан за операционната система, инсталирана от производителя.
  • 5 До краси

    0 0 Отговор
    Добре само не разбирам, за какъв ч#п ви е да слагате една Не разработена платформа върху най-проспериращата операционна система зад солидния гръб на гугъл даващ ви Най добрата навигация, работа и широко разтегателен ОС. Второ с тези драйвери и прочие където сте започнали за телефон айде малко по-сериозно, като искате вземете си лаптоп. Май май само ви сърбят езиците, помислете върху това преди да ми отговаряте моля, без агресия. Пиис
  • 6 Terrvel Technologies

    1 0 Отговор
    Да разработва и ще я представи през 2019 като Hongmeng (Harmony) Os но ще я ползва чак 2020
  • 7 Tervel Technologies

    1 0 Отговор
    Samsung Electronics и Huawei Technologies са единствените 2 марки правещи продукти струващи си парите