Last news in Fakti

7 Ноември, 2016 12:09, обновена 7 Ноември, 2016 12:19 27 243 9

Страничните огледала увеличавали разхода с 10%

  • разход на гориво-
  • странични огледала
Страничните огледала увеличавали разхода с 10% - 1

Министерството на транспорта в Южна Корея направи свое вътрешно проучване, което установява, че страничните огледала на автомобилите са причина разходът на гориво да се увеличи с цели 10%!

Заради това, а и заради намаляването на катастрофите, свързани с т.нар. мъртва зона, от Министерството предлагат премахване на страничните огледала за обратно виждане. Предложението им е те да бъдат заменени от камери, които значително ще намалят въздушното съпротивление.

Така, камерите ще доведат и до спад на разхода на гориво, и до премахване на мъртвите зони. Предстои обсъждане и евентуално приемане на предложението, което обаче среща и много противници в Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гамена

    1 2 Отговор
    Кола без странични огледала, като жена без ц.ци или като мъж без ма.е
  • 2 onq s konq

    0 3 Отговор
    Никога не ползвам странични огледала и си стоят свити.И ми писна като чакам на светофар непрекъснато да ми сочат огледалата,за да ме "подсетят" да ги отворя.А през нощта как заслепяват шофьора от фаровете на движещата се отзад кола-направо не се трае,защото нямат автоматична бленда като панорамното ми вътрешно огледало а на всичкото отгоре и не могат да се прибират когато колата е в движение.

    Коментиран от #3

  • 3 Иван Господинов

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Само не си вади главата от задника, че няма да се справиш с шока от реалният живот и свежият въздух.
  • 4 brave

    0 0 Отговор
    Чак пък 10 процента, по-скоро 1-2 процента. Могат да ги свият както пише единия колега или да ги направят малко по Аеро динамични като на спортните коли, да гледат от тях.
  • 5 камера

    0 0 Отговор
    Ще увеличат разхода с 10% ако ги направят като правоъгълник 50х40 см. - повечето са заоблени и качват не повече от 2% и то при скорости над 100 км/ч.
  • 6 Некой

    0 0 Отговор
    пЪно е с експерти Бацо.
  • 7 ЛЧЪ

    0 0 Отговор
    Разхода на гориво не е проблем.Проблем са всевъзможните такси, акциза и надценките на търговците и производителите.
  • 8 Балкан 50

    0 0 Отговор
    Балкана не качва от огледалата, защо пък автомобилите да качват?
  • 9 YAMAHA

    0 0 Отговор
    Балканчето ти се движи с 25 км. за това!