Last news in Fakti

17 Ноември, 2016 21:51 1 623 0

Apple разполага с важни данни на своите потребители

  • apple-
  • информация-
  • потребители-
  • данни-
  • облачни услуги-
  • сървъри
Apple разполага с важни данни на своите потребители - 1
Снимка: БТА/ AP

Apple се прояви като застъпник на правата на своите потребители, след като влезе в сблъсък с ФБР заради защитата на информация. Компанията се опита да осигури по-добра защита на своите потребители през последните години.

Личната информация, обаче, все още не е толкова добре защитена. Руската дигитална компания Elcomsoft разкри, че мобилните устройства на Apple автоматично изпращат информацията от историята на разговорите на клиентите, съобщи The Intercept.

Ако те са активирали услугата iCloud – облачна система за съхранение на данни, ползвана от десетки милиони – то информацията от повикванията (включително неприетите) автоматично се изпраща към сървърите на компанията.

В информацията влизат избраните номера, приетите разговори, времетраенето и датата на провеждането им, както и пропуснатите и пренасочени разговори.

Apple съхранява тази информация в продължение на четири месеца. Американски власти могат да получат пряк достъп, стига да имат разрешение от съда да го направят.

Според специалистите системата може да се окаже плячка на хакери, желаещи да получат достъп до информация за даден потребител или потребители.

Някои потребители са наясно, че техните данни за повикванията се синхронизират със сървърите на Apple. Други изразиха възмущението си.

Компанията не е единствената, които съхранява информацията в облачната система. Телефоните с Android също попадат в тази графа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА