Last news in Fakti

5 Декември, 2016 16:27 5 739 0

Saab предлага радар от изтребители за коли

  • saab-
  • gripen e-
  • автопилот-
  • автономен автомобил
Saab предлага радар от изтребители за коли - 1

Шведския концерн Saab Group се отказва окончателно от производството на коли, но не и от автомобилната индустрия. Автопилотът на изцяло новия изтребител Gripen E ще послужи за основа на автономна система за управление на автомобили, съобщава SvD Näringsliv.

Основен компонент на технологията ще бъде високоточен радар от ново поколение. Комплексът се отличава с изключително компактни габарити, много висока точност и увеличен обсег.

С автопилота на ще върви и съответният софтуер, който ще бъде опростена версия на използвания в изтребителите на компанията. От Saab Group смятат, че ще намерят достатъчно клиенти за продукта си сред производителите, които все още не са се захванали с разработката на собствени автономни системи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА