Last news in Fakti

27 Януари, 2017 03:30 1 877 0

Годеници под наем

  • годеница-
  • годеник-
  • под наем-
  • китай

Докато милиони китайци бързат към дома си, за да посрещнат със семействата новата Лунна година, 24-годишната красавица Лоло бърза да отговори в ново приложение на молбите на десетки отчаяни мъже, търсещи под наем годеница, която да представят на родителите си, съобщава ТАСС.

Когато прекрачат прага на домашното огнище в петък, незадомените китайци ще бъдат подложени на безкрайни лекции колко важен е бракът и как трябва да се продължи родът. В тази светлина много младежи и девойки си търсят фалшиви гаджета, които да бъдат представени на родителското тяло и да успокоят духовете. С масовото навлизане на мобилните технологии сега това може да се осъществи само с няколко кликвания на смартфона.

"Имаме над 1000 потребители в нашата платформа, които успешно си наеха годеници във връзка с предстоящите новогодишни празници", хвали се Цао Тянтян. На ползвателите на приложението Hire Me Plz се предлагат услуги от 1 юан /0.15 долара/ до 2000 юана за час.От 2015 година насам техният брой е 700 хиляди.

Други, като красивата Лоло от югозападната провинция Съчуан, вдигат ставката още по високо, като за лунната Нова година искат от 3 до 10 хиляди юана на ден, за да се представят като мними годеници. Лоло приема оферти на кандидати единствено от Съчуан. Тя нямала време за губене в пътувания, тъй като програмата й е напълно заета в следващите 7 дни.

В Китай, освен Hire me Plz, съществуват още 5 други мобилни приложения за наемане на мними гаджета . Те осъществяват приходи, като вземат процент от тарифите за наем и от таксата за записване в сайта


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА