2 Февруари, 2017 16:34 12 475 10

Нов рекорд за ветрогенератор

  • ветрогенератор-
  • вятърна турбина-
  • mhi vestas offshore wind-
  • рекорд
Нов рекорд за ветрогенератор - 1

Вятърна турбина на датския консорциум MHI Vestas Offshore Wind постави нов световен рекорд за производство на електроенергия. За 24 часа на 1 декември миналата година разположеният на крайбрежието на Остерилд ветрогенератор е успял да произведе 215 999.1 кВтч. Тази енергия теоретично би покрила всички нужди на едно домакинство в продължение на 20 години.

Нов рекорд за ветрогенератор

Ветрогенераторът-рекордьор работи в експериментална вятърна електроцентрала, където се изпробват нови технологии за производство на ток. Висок е 220 метра, всяка от лопатите е дълга 80 метра, а теглото е 38 тона. Перката покрива площ от 227.377 кв.м. След модернизация през 2016 г. мощността на турбината е увеличена на 9 мегавата.

Нов рекорд за ветрогенератор

Дания произвежда повече вятърна електроенергия, отколкото може да потребява. Излишъците се изнасят в Германия, Норвегия и Швеция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 YAMAHA

    22 5 Отговор
    Е това е истината а не наш Рамбо дето ни прави тока от въглища и после запрашаването било 5 пъти над нормите щото на оня с коня беенвето немало катализатор и гори масло
  • 2 гост

    11 3 Отговор
    Технологиите ги има, инвеститорите също, но няма воля да се покриват нуждите на вътрешните пазари с възобновяема енергия. Всичката тази техника има нужда от специализирано обслужване с много по-високоплатени специалисти. Енергията би била много по-евтина отколкото при тези заробващи тецове, един работещ реактор от 7 в аец Козлодуй и неконктролируемите вецове.
  • 3 Бай Бай

    2 10 Отговор
    не е 227.377 кв.м, а 227.377 кв. фута
    което е 21,124 кв.м
  • 4 Шляхтиц

    4 3 Отговор
    Лицето на кръга, който описват перките на вятърната електроцентрала е приблизително 7300 квадратни метра или около 22000 квадратни фута. Лицето на кръга е радиус по радиус по 3.14.
  • 5 abv

    5 1 Отговор
    В България има доста места където има условия за работа на такъв тип ветрогенератори. Североизточна България и Сливенско.
  • 6 Шляхтиц

    1 1 Отговор
    Поправка. Перките на централата описват кръг с лице около 20000 квадратни метра.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Шляхтиц":

    освен перките има и централен сектор , така че радиуса е 85-90 м
  • 8 гамена

    2 1 Отговор
    Туй за вилата ще свършили работа
  • 9 енергетика

    3 3 Отговор
    Само с вятър нищо не става, както и само със слънце. Миналият месец, в най-студените дни нито вятър имаше, нито слънце, а и да има вятър, про -20 C вятърните електроцентрали се обледеняват и не работят. Без конвенционални източници - АЕЦ, ТЕЦ и най-вече ВЕЦ, сме на режим на ток през 2/3 от годината.
  • 10 hrpankov

    1 0 Отговор
    тези, които много харесват ветроенергетиката и си дерат фанелките за да я пропагандират, ги съветвам да защитят позициите си с дела ....
    например: да подадат заявления за закупуване на електроенергия от ВЕИ .... законът го позволява