23 Март, 2017 13:40 50 020 36

Класация на летни гуми (сезон 2017)

  • adac-
  • летни гуми-
  • 2017
Класация на летни гуми (сезон 2017) - 1

Пролетта постепенно настъпва, а това означава и смяна на зимните гуми с летни. За онези, на които им предстои покупка на такива, но все още не са ориентирани за марка и модел, може би ще е от полза тазгодишната класация, направена от специалистите на ADAC. Тази година изборът пада върху 16 модела летни гуми от различни ценови сегменти и с един и същ размер - 195/65 R15.

Класация на летни гуми (сезон 2017)
Класация на летни гуми (сезон 2017)
Класация на летни гуми (сезон 2017)
Класация на летни гуми (сезон 2017)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 filo

    45 7 Отговор
    При шофиране според правилата всички гуми са хубави стига да са нови.
  • 2 ФАН

    18 19 Отговор
    За мен по добро от Мишелина няма.. Континентала са хубави но се износват ужасно бързо.След само 20 хил, км остават сликове

    Коментиран от #4

  • 3 галоша

    67 25 Отговор
    Купувам гуми само втора употреба, нямам пари за нови гуми, прекалено са ми скъпи.
    Последно си купих ханкук летни на 1 сезон и ги търкалям две лета, сега ще име трето.
    Заплатата ми е над средната и пак не мога да си позволя нови гуми, толкова сме скъсани, че не ми се коментира.
  • 4 Гоуст

    21 5 Отговор

    До коментар #2 от "ФАН":

    Абсолютни глупости. Най-бързо износващата се гума е Дънлоп

    А не знам дали има някой, който все още да вярва на тези платени публикации.

    Коментиран от #5, #14

  • 5 Гост

    20 8 Отговор

    До коментар #4 от "Гоуст":

    Не виждам в теста да е тествано за износоустойчивост. Хората гледат други показатели, а не как да изкараме с едни гуми 10 години.

    Коментиран от #6

  • 6 Гоуст

    24 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Явно, защото не разбираш! Един от показателите, от който се формира крайната оценка на гумата, е износоустойчивостта.
    В това отношение Мишелин са № 1

    Коментиран от #9

  • 7 трио

    34 1 Отговор
    И най-хубавите гуми не стават за Луната, ако ме разбирате :)
  • 8 Само втора ръка

    24 17 Отговор
    И аз като Галоша, купувам само гуми втора употреба. В скапаната ни държава е добре, че колите ни все още се движат на гуми, а от беднотия не ги караме по джанти... ама и затова ще дойде време като на власт дойдат КУРнелия, Резняк Местан, Бойко Ипона и другите по веригата...
    Да си ги четат тези ревюта в Германия и Англия, болшинството от българите не ни касаят.
  • 9 Бриджстоун е гумата

    16 28 Отговор

    До коментар #6 от "Гоуст":

    Мишелин, най-скъпата и най-мека гума, камъните ги разпорват, за бордюри да не говорим!
    мишелин види ли ръб сами се разпорват.
    Скъпи и прескъпи боклуци френцки!
  • 10 onq s konq

    3 27 Отговор
    Що за безсмислена класация и кой кара с такъв размер гуми?Възможно е и да има клиенти за подобни летни гуми,но пък те са ПРИНЦИПНО НЕПЛАТЕЖОСПОСОБНИ и си карат с "мателиал" от кофите за боклук.
  • 11 Чичу Ади

    28 11 Отговор
    Миналото лято си взех на промоция Дънлопа на 6-то място. Цяло лято и зима (не живея в БГ и при мен сняг няма зимно време) ги карам, навъртях им 20000 км. Колата е с предно, почти не намирам разлика м/у предните и задните. От тези 20000, поне 15000 са ми градско каране. На сухо са перфектни, на студено и мокро тази зима превъртаха при по-рязко тръгване, но всичко в рамките на нормалното. Гумите втора ръка са пълен шит. Повечето от тях са изгорели, а тези с новия ДОТ и дълбок грайфер на 90% са с петна и тресат. Нали не мислите, че всички са балъци и всеки сезон си купуват нови гуми и пращат "старите" на Гай Баньо в бг за без пари да им се радва. Е, няма как скъсаняците с 300 лева заплата да сложат нови гуми на 17" криви и заварявани многократно капли за изгнилите и продънени баварци, но едни стари галоши и нов ароматизатор Борче ще компенсират. На мен ми втръсна да живея в БГ сред Ганьовци и да ме управляват плодове и зеленчуци, за това мия тоалетни и зареждам бензин за 6-7000лв. месечна заплата.....

    Коментиран от #12, #34

  • 12 hal haber

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "Чичу Ади":

    Кой за каквото е учил ,бе баце.
  • 13 гост

    18 4 Отговор
    Еееее чичо Ади, голям го извади, мий си тоалетните за 6 - 7000лв и си натискай парцалите където и да си!!!
  • 14 Morgoth

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гоуст":

    Зимните ми са Дънлоп, не знам как се износват, карам под 20 хил. годишно и за 2 години не изглежда да са мръднали. Още 2 зими мисля, че няма да имат проблем да изкарат.
    По-важното е, че това е най-добрата като пътно поведение гума която съм ползвал.
  • 15 иво

    6 13 Отговор
    Карал съм Dunlop Sport Bluresponse и ги махнах след 2 седмици. НЯМА ТАКЪВ КАШКАВАЛ. Ужасно сцепление, силно странично осукване. Взех си 4 годишни Firestone SZ90, които се държава много по-добре от Дънлопа. А щом Дънлопа е на такаав челна позиция вече 3та година, за мен означава че тази класация струява точно колкото тази гума!
  • 16 Жеку

    3 1 Отговор
    Според тестовете и класацията на Авто Билд, към добрите летни гуми тази година за изненада попадат и китайските гуми Леао, модел Нова Форсе. Те имат най-ниската цена, спрямо останалите марки, но изпреварват някои от утвърдените марки и такива от средна "ръка". Например изпреварват Йокохама, Кумхо, а също Клебер,Нексен,ВАЙКИНГ,Зетекс и др. Още по-добре се представят Сава. За паралиите са останалите.
  • 17 Shmeker

    9 7 Отговор
    Така като гледам Континентала ще е най-държалив особено на мокро. Малко по-зле е на износване от пирелито, ама тва не ме интересува, все пак сцеплението е най-важно когато караш.
  • 18 нова

    18 11 Отговор
    По голяма глупост от ГУмии втора употреба няма това показва че сте мазохисти.и нева интерисува вашия и на устаналите живота
  • 19 гост

    2 1 Отговор
    Класацията е глупава. Най-доброто съотношение цена-качество трябва да е водещото. Всеки може да бръкне в 3 сайта да види характеристиките и да оспорва гуми за по 300-400 лв. бройката... или минимална работна заплата.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Shmeker

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Няма такова нещо. Аз гледам да спира на влажно и мокро и да има сцепление.
    За това предпочитам Континентала.
    Естествено ТОП-МАРКИТЕ да са най-добри в теста, останалите надолу са притежание на ТОП-МАРКИТЕ и много рядко изкарват конкурентен продукт, но за това пък са по-евтини.
  • 21 Shmeker

    8 2 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Между другото топ-марките в този тест и тестван размер са малко над 100 лв. изобщо не са по 300-400 лв. бр.
    Така че за този размер не си заслужава да се пести, щото разликата ще ти е 15-20 лв. на гума спрямо някоя марка, с която не можеш спря като росне малко.
  • 22 Гоуст

    35 11 Отговор
    Типични бай ганьовци: като нямате пари за зимни гуми - няма да карате, като нямате пари да си оправите колите - няма да карате, като нямате пари да си платите данъците - няма да карате. КАТО НЕ ВИ СА ИЗРЯДНИ КОЛИТЕ - НЯМА ДА КАРАТЕ!
    Потенциални убийци сте за всички участници в движението. Бъдете отговорни
  • 23 Shmeker

    4 0 Отговор
    От този тест евтината гума с представяне близко до е ESA-TECAR, продукт на GOODYEAR. Само че в BG не съм виждал да я продават.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Калин

    6 5 Отговор
    Не съм богат но по евтино ми идва да си купя нови гуми. Дори не им знам марката на сегашните нисък клас евтини.но когато сложиш нова гума веднага колата става друга.обяснението което ми дават вулканизаторите е че калчука има живот 4год.след това все едно караш каручка.
  • 26 Дедо

    3 7 Отговор
    Гумата Р1 на Пирели е модел на поне 5-6 години и се чудя защо чак сега влизат в класацията.Иначе да ви кажа ,че от миналата година съм с руските Кордиант и ви уверявам,че с нищо не отстъпват по качества на всички в тази класация,само разбира се в драстично по ниската цена.Истински руски каучук!
  • 27 bibendum

    4 2 Отговор
    Аз пък си оборудвах колата точно с Pirelli P1 преди 3 години, чисто нови от Примекс 4 бр. 16 цола - 800 лв май по спомен, предните са 205, задните 225 широки. Едната предната я смянях още първата година на 1500 км, щото щерката реши да събори един бетонен стълб с автомобила и взе че й излезе бабуна. Новата предна ми излезе 130 лв. от старата си направих една хубава масичка с конопено въже...Мисълта ми е, че не са чак толкова скъпи. Гумите до момента са навъртяли 25000 км и ще изкарат поне още толкова. Марката си струва.
  • 28 tre

    5 1 Отговор
    Лични впечатления от Continental - гумата е много добра за всички условия, но след 20 000 км макс предните не ставаха и за джапанки.
  • 29 Гого

    14 1 Отговор
    За България класацията трябва да е кои издържат на дупки.
  • 30 На баща ми е завода

    4 6 Отговор
    Независимо от метеорологичните промени, автомобилистите могат да се движат само с една гума през цялата година: MICHELIN CrossClimate.Тя е единствената гума, която съчетава предимствата на летните гуми и тези на зимните. Michelin: дълъг пробег, енергийна ефективност и комфорт.
  • 31 кара Лада

    5 0 Отговор
    Фабричните гуми на чисто новата ми Лада са Pirelli Cinturato P1 и... на тях пише made in Russia.
  • 32 Gosho

    3 0 Отговор
    Nai hubavata guma e michelin dokazanoe .no e i nai skapata .
  • 33 azko

    1 0 Отговор
    То ша кайш че имаме пътища та да има значение с кво караш.А такива статии са абсолютно бля бля.
  • 34 Барбарон

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Чичу Ади":

    Чичо Ади със заплатата от кенефа си взе 5- годишен мерц-ц и като му се строши централното не му се даваха 300евра за ремонт в бг и вика " ще си е карам така" иначе гОлем го вади ама мЕк.
  • 35 Пипилота

    0 0 Отговор
    SAVA най-добри като цена за качество
  • 36 123

    0 0 Отговор
    Нещо не схващам. За 2016 моите летни (16) цола са в топ 3. Година по късно (15 цоловите) са на ма...ната си. Странно...