Last news in Fakti

6 Април, 2017 13:43 3 657 4

20-годишна реставрация на Harley-Davidson

  • harley-davidson-
  • реставрация
20-годишна реставрация на Harley-Davidson - 1

Кип Маркъс, инженер от Нова Зеландия, възстанови един култов мотоциклет с кош. Става дума за почти 100-годишен Harley-Davidson, появил се на бял свят през 1920 година. За пълната реставрация на мотоциклета обаче са били нужни цели 20 години. Harley-ът е купен през 1998 година, разглобен е на съставните си части и така започва 20-годишния труд.

Проектът е завършен с помощта на много ентусиасти от цял свят, благодарение на които Маркъс намира всички необходими му части, като всички те са изцяло оригинални. Перфекционизмът му се простира до там, че той издирва и купува оригинално ръководство за експлоатация, което е отпечатано през 30-те години, специално за този модел.

След цялата работа мотоциклетът е готов, но максималната му скорост по равен път трудно надхвърля 80 км/ч. Това обаче съвсем не притеснява Маркъс, който е особено горд с технологичното си постижение.20-годишна реставрация на Harley-Davidson


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    10 0 Отговор
    80км/ч е очакваната скорост за този мотор, а не нещо притеснително или изненадващо.

    Коментиран от #2

  • 2 корса опел пежо

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Харлей харчи като лека кола 8 до 12/100km.
    Иначе по каталог 5 или 6/100!
  • 3 кроко

    5 5 Отговор
    Добре че интернета и форумите са се развили през тези години, че иначе не мога да си представя колко щеше да продължи реставрацията.
  • 4 кроко

    3 6 Отговор
    Добре че интернета и форумите са се развили през тези години, че иначе не мога да си представя колко щеше да продължи реставрацията.