Last news in Fakti

4 Май, 2017 15:50 3 189 8

Нов дрон за щатската армия

  • lockheed martin-
  • fury-
  • дрон
Нов дрон за щатската армия - 1

Американският концерн Lockheed Martin представи серийната версия на нов безпилотен апарат, способен на 12-часов автономен полет. Fury ("Ярост") е проектиран специално за осъществяване на разузнавателни мисии и е тестван интензивно в продължение на последната година.

Новият дрон има размах на крилете 5.2 метра и товароносимост до 91 кг. Електромоторът на Fury работи практически безшумно, което го прави идеален за разузнаване.

Апаратът не се нуждае от писта за излитане. Изстрелва го специален катапулт, който се побира в стандартно автомобилно ремарке. Времето за полет с едно зареждане може да достигне и 15 часа, но при по-ниска от максималната скорост. Таванът на Fury е 1 500 метра.

Според Управлението за перспективни изследвания към Министерство на отбраната на САЩ (DARPA) Fury превъзхожда по цена и размери основния си конкурент Predator, който е основният дрон на американската армия в момента. Серийното производство на новия апарат започва в средата на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руски резидент

    10 9 Отговор
    Товариши тролы, на амбразуре, немедлено!!
  • 2 жалко

    12 6 Отговор
    още една машина за убиване на хора...супер, да ни е честита

    Коментиран от #4, #7, #8

  • 3 mediator37

    7 0 Отговор
    Еей, тия от Локхийд Мартин налапаха всички поръчки за хвърчила. Бойнг и Нортроп духат супата.
    Дрончето го бива. Освен, че не се нуждае от писта за излитане, не се нуждае и от писта за кацане- улавят си го с кепче. Конгениално !
  • 4 mediator37

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "жалко":

    Не бе, не си разбрал.
    Тоя товар от 91 кг. дето го носи е одеяла, медикаменти и сухо мляко за децата.
  • 5 Гост

    2 3 Отговор
    Тва Руснаците го имат от 10 години бе.
  • 6 мвнтмвнт

    0 0 Отговор
    няма нещо, което руснаците да нямат......... на картинка
  • 7 Кирил Младенов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "жалко":

    И аз мисля така. Войниците вече не щат да умират за парите и интересите на св. господари и си измислят такива машини за дистанционно избиване.
  • 8 Кирил Младенов

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "жалко":

    И аз мисля така. Войниците вече не щат да умират за парите и интересите на св. господари и си измислят такива машини за дистанционно избиване.