Last news in Fakti

5 Май, 2017 14:31 4 362 17

Ползваме спътников интернет до 2 години

  • space x-
  • спътников интернет
Ползваме спътников интернет до 2 години - 1

Компанията на Илон Мъск SpaceX е с намерение да изпрати 12 000 спътника в ниска околоземна орбита. Масово апаратите ще навлязат в космическото пространство през 2019 година, като за целта компанията получи разрешение от американския сенат.

Сателитите ще имат за цел масово разпространение на спътников интернет. Първият такъв апарат ще бъде изстрелян още тази година. Спътниците ще използват 83 орбитални плоскости и ще оперират на височина 1110 - 1325 километра.

С извеждането на спътниците в космоса ще се заеме ракетата Falcon 9. Мрежа от наземни станции ще получават спътниковият сигнал и ще го разпределят. Според Мъск амбициозната програма ще доведе до нова епоха в развитието на интернет.Ползваме спътников интернет до 2 години


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 флай

    25 16 Отговор
    От кога американците се разпореждат еднолично с космоса !?!?
    “получи разрешение от американския сенат" !?!? А от световната общност ?
    Тоя така изстреля спътниците на Зукърбърг, че го върна в първи клас !
    "Интернет" друг път, кой знае какви са им задните мисли с тия 12 хил спътника! Интересно, какво мислят китайците и руснаците по въпроса !

    Коментиран от #4

  • 2 onq s konq

    18 11 Отговор
    Стига бе 12000 спътника, то слънце няма да видим от тея железа в небето.
  • 3 БРАВО

    23 6 Отговор
    Там където не е имало социализъм и комунизъм , и как човек без висше образование също има право да твори и създава ! И да бъде от световна величина . Само там . Не тук !
  • 4 законен

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "флай":

    Ми да си изкарат руснаците техни , кой ги спира , ама нема пари ,ааа! Те и GPS-ите щяха да конкурират , ама ядец ! Ако не бяха американците , още щяхме да сме като слепи , а сега всеки си има в джоба световен пътеводител

    Коментиран от #6

  • 5 Дядо поп

    6 9 Отговор
    Ако го надушат инвеститорите,че е въздух под налягане
    не 12 000 спътника да прати в космоса,ами 2 магарета
    няма да му дадат да пасе.Сума ти години прави коли а
    фирмата му все на загуба,освен това го набара и една
    знаменитост втора употреба да го скубе,та не знам дали
    някой ще му повярва за тази идея.

    Коментиран от #8

  • 6 CL500

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "законен":

    Руската ГЛОНАСС след известни финансови проблеми към момента си е оперираща и по-добра от Джи-Пи-Ес за ширини над 75 градуса. Иначе за другите ширини е съпоставима с американската. Приложението и е най-вече при военните и по-малко за граждански цели.

    Коментиран от #7

  • 7 законен

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "CL500":

    И какво те грее лично тебе приложението за "основно военни" цели , пък и за " ширини над 75 градуса" , и ще ми покажеш ли поне една авто навигация , таблет или смартфон , работещи на " Руската ГЛОНАСС" или пак ще се убеждаваме , че руското л...но , най-хубаво мирише ???

    Коментиран от #9

  • 8 законен

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо поп":

    Благодарение на такива като този "въздух под налягане" си тук сега и пишеш поредните си "мъдрости" (Zip2) , а и можеш да пазаруваш докато си лежиш на дивана (PayPal) и най-малкото е смешно да даваш акъл на човек станал милионер на 28 г , само с акъла си и милиардер преди 35 , а инвеститорите горките , как не дойдоха дойдоха да те попитат преди Мъск и тях да направи милионери !!!
  • 9 CL500

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "законен":

    Не мога да разбера, какво точно имаш в предвид. Писа, че нямали система като ДжиПиЕс и ти отговорих, че си имат и я ползват. Предполагам знаеш и американската е била създадена за военните, а после е пусната и за цивилно приложение, но с намалена точност. За съвременните високоточни оръжие, такава система е крайно необходима за военните и затова разбира се руснаците са се заели да си направят своя. Сещаш се, че руснаците няма как да се доверят на американска разработка, дори да им я подаряват - във всеки момент контролът ще се държи от американците все пак!!!
    Та руснаците не имали никога за цел да конкурират ДжиПиЕс-а, а и няма защо, след като за граждански цели всеки може да си купи такъв приемник.
    А дето казваш за по-пригодната ГЛОНАСС за ширини над 75 градуса - ами това е ОСНОВНА огнева зона за нападение и на САЩ, и на Русия. Може би е важна от военна гледна точка, знам ли?!?
    Пиша това без, ама без абсолютно никакви пристрастия към когото и да било освен БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #16

  • 10 ГНСС

    9 0 Отговор
    А защо си мислите че навигационните устройства работят само с GPS... Повечето нови устройства работят и с GPS, ГЛОНАСС, Галилео, BeiDou. Това че ние за кратко ги наричаме GPS не означава, че поддържат само него.

    Коментиран от #15

  • 11 Каган

    1 0 Отговор
    За всеобщо сведение, първата глобална позиционираща система се казва ИНТЕРСПУТНИК и е руска идея. Била е от само от няколко спътника ниско пикиращи над България. Спътниковото оборудване е руско-българско, а наземното следящо българско. Най-удобната за водене в Европа точка за това е над Стара Загора и не случайно, наследникът на наземните системи Булсатком се ухажва от америксанските аналогични. И затова се позволява на Булсатком и ще ползва американски геостационар на Мъск. След фалита на соц. системата, българския архитект на системата от комитета по съобщенията ген. Иван Иванов се пресели в САЩ с наземната документация. Там Моторола, АТТ, ген. И.Иванов, бивш началник щаб на ПВО и ВВС на САЩ (не му помня името), финансирани от саудитския мултимилионер Бен Ладен създадоха спътниково-наземната система ИРИДИУМ. Тя в Космоса бе планирана за 11 орбити с по 7 гонещи се спътника и имитираше атома #77 иридий. Покриваше по-руски пкан земното кълбо с много ниско пикиращи спътници с много кратък от това летателен живот. Новият екип залегна на по-високи (сегашните) орбити и с по- качествени американски излъчватели на триангулиращите сигнали. Системата се оптимизира от 11х6 спътника, но не се преименува на диспросиум според менделеевата таблица. Бен Ладен обяви война на САЩ и ми беше смешно как го търсеха по афганистанските пещери, като той ползваше навигация с точност 50sm, колкото и ЦРУ. Реализирсното Ббългарско наследство и то само в частта телефония от порядъка
  • 12 Каган

    1 0 Отговор
    Реализираното българско наследство и то само в частта телефония от порядъка на 10000 космически поста, бе продадено на някаква английска фирма от премиера Жан Виденов по някаква схема дълг срещу собственост. По-късно се оказа, че фирмата е на ЦРУ. От всичките съветско-български напъни се реализираха официално цифровите препратки на няколко вестника Правда от Москва до София и Владивосток. Имаше някаква пряка космическа връзка между ЦК на БКП и КПСС, наречена "петолъчка" през станция на Плана планина. Общо взето много лайна за нищо. Никакъв стопански и военен ефект както при ИРИДИУМ! Българските предприятия произвели наземното оборудване бяха раздържавени при масовата приватизация и отфалирани.
  • 13 Каган

    1 0 Отговор
    Част 3. Сега неслучайно Мъск дава спътник на Булсатком, защото му трябват стратегическите за Европа височини над Стара Загора за ретранслиране. Все пак планът ИНТЕРСПУТНИК бе кауза пердута, защото соца само бе чувал за интернет протокола и така и не успя да състави собствен. Разчиташе на преки връзки и нямаше множествената заместимост на IPP!

    Коментиран от #14

  • 14 център

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Каган":

    Знаех си, че Стара Загора е центърът на Вселената! Знаех си!
  • 15 законен

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ГНСС":

    Тия глупости може да си ги разправяте на сбирките на "Приятели на Русия в България " . Най-новите ти устройства са от година-две , а масовите навигации са от повече от 20 и ако американците не бяха ги пуснали още тогава , нямаше сега да са по 2-3 долара чипчето , за да ги има във всеки телефон , да не говорим , че руснаците никога нямаше да я пуснат за цивилни цели , ако не беше американската , а пък да не говорим , че въобще интернет нямаше да има , ако зависеше от "братушките "
  • 16 законен

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "CL500":

    Аз пък не мога да разбера защо се правиш зорлем на луд . Какво имали или нямали руснаците никой в България не го интересува особено , ако не носи някаква полза на нас - българите . А американците ни дават точно такава полза като почнеш от GPS-сите , минеш през мобилните телефони и въобще мобилни устройства и стигнеш въобще до чудото наречено "интернет" , без което вече 70% от хората не си представят живота . Или ще продължаваш да твърдиш , че което и да е от тези неща щеше да съществува , ако зависеше от "братушките" ??? И това което ще прави Мъск , отново ще ни даде много по-бърз , с много по-добро покритие и БЕЗПЛАТЕН интернет . Да ми напомниш кое точно БЕЗПЛАТНО нещо ни дадоха руснаците , като почнеш от "освобождението" ???

    Коментиран от #17

  • 17 CL500

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "законен":

    законен, защо си помисли, че се правя на луд? Предполагам си се опелтачил с други постове и си вкарал чужди мисли в моите постове. Прочети пак, какво съм писал - не защитавам никой, а единствено отговарях, че ГЛОНАСС е оперативна система и е разработка главно за военните цели на Русия, които няма как да са зависими от американска или европейска система от такава важност. не казвам кое ни 'топли' нас българите, а че ГЛОНАСС е работеща система (и с паричната помощ от Индия, когато Русия позакъса в един момент).