Last news in Fakti

11 Май, 2017 18:25 2 004 2

Путин подписа указ срещу анонимността в интернет

  • интернет-
  • анонимност-
  • указ-
  • путин
Путин подписа указ срещу анонимността в интернет - 1

На официалния сайт на Кремъл бе публикуван подписан от президента Владимир Путин документ, озаглавен "Стратегия за развитието на информационното общество в Руската федерация от 2017 до 2030 година", който редица медии веднага прекръстиха на "Указ срещу анонимността в интернет". В него се предлагат мерки, които според авторите са необходими за "формирането на информационно пространство, отчитащо потребността на гражданите и обществото да получават качествени и достоверни сведения".

Указът предвижда забрана за анонимността на определени групи потребители заради тяхната "безотговорност и безнаказаност". Планира се създаването на специална система, която да гарантира личната безопасност и поверителност на информацията".

В интервю за Life.ru съветникът на Путин по въпросите на интернет Герман Клименко коментира: "Да се разглежда "Стратегията за развитието на информационното общество в Руската федерация от 2017 до 2030 година" като "Указ срещу анонимността в интернет" е неправилно. Тя е предназначена на първо място за повишаване на безопасността".

От указа става ясно, че до 1 октомври 2017 г. трябва да бъде изработен набор от мерки, които ще позволят на държавните органи да преминат на изцяло руски методи за шифроване на информацията. Ще бъде създадена и система за защита на руската инфраструктура от кибер атаки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 беден чиляк

    2 2 Отговор
    САМО ТАКА! ДИКТАТ МУ Е МАЙКАТА И ТОВА Е. ДА ЖИВЕЕ ПУТИН.
  • 2 Шалом

    1 1 Отговор
    Путин го няма отдавна ! Двойниците му се управляват от Израел !