Last news in Fakti

23 Май, 2017 12:30 15 698 15

Нови малки моторчета за Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • renault-
  • nissan-
  • двигател-
  • m282-
  • a-klasse
Нови малки моторчета за Mercedes-Benz - 1

Малолитражни четирицилиндрови двигатели с обем 1.2 и 1.4 литра ще се появят в каталога на Mercedes-Benz от догодина. Агрегатите с фабричен код M282 ще се монтират на най-евтините версии на A-, B-, CLA и GLA-Klasse, съобщава Autocar.

Двигателите са разработени в сътрудничество с партньорите от алианса Renault-Nissan. Предназначени са за напречен монтаж, което означава, че надали ще се използват за по-големи модели на Mercedes-Benz, дори да са хибридни.

Новите 1.2- и 1.4-литрови моторчета ще допълнят силно модернизираната версия на двигателя M274, която немците планират за четвъртата генерация на A-Klasse. Агрегатът ще получи нов фабричен индекс M260 и ще се произвежда във варианти с обем 1.6 и 2.0 литра, а по-късно ще послужи за основа на разработвания от AMG M133 с над 400 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    30 2 Отговор
    като видях заглавието
    мислех че ще започват да правят
    мотоциклети:)

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    14 5 Отговор
    Пак са се въздържали, можеха да прибягнат до 900цц кубиковия мотор на Рено. Двигателите на французите, поне 1.2л турбо-бензин, са си достатъчно добри.
    1.2 ще е поне 130кс, а 1.4 може и до 180-200кс да стигне.
    За по-лесно да купят лиценцирани двигатели на Тата Нано, да ги осъвършенстват и култивират, тогава да ги вграждат на смарт, а-клас и др. Варианти много.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    20 7 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Нищо няма да Усъвършенстват , тия двигатели ще имат живот 5-6 години до 2024-25 г. най-много , след това всичко под 3000 кубика ще е на ток , те затова ги вземат готови от Рено-Нисан , другото е безсмислено трошене на пари , просто ще им сменят надписа отгоре , че не върви като вдигнеш капака и да пише Рено
  • 5 Random

    14 3 Отговор
    Косачки
  • 6 124

    26 6 Отговор
    пфф къде бяха дизеловите 124ки 2.5, 3.0, бензиновия 2.0 122 коня... тва до сега се кара и няма проблеми, сега с тия 1.2, 1.4 дето по 734837483 коня ще ги правят, ако доживее поне 10 години си режа главата с тъпото на ножа
  • 7 Гост

    12 11 Отговор
    Двигателите се развиват и добиват все по-малки размери със все по-голяма мощност! В това няма нищо лошо....Още повече,че към тях може да се прибави малък електрически агрегат,с което нещата ще станат наистина впечатляващи! В градът си на ток,извън си на бензин,а една добра турбина ще придаде спортно излъчване и усещане! Само ток няма да стане,новите норми ще наложат въвеждането на електричество за силно замърсените градове,но извън тях няма начин! Бъдещето е хибрид....Малък Турбо-Бензинов мотор съчетан с Електрически мотор! Възможност за електрическо шофиране,ползване на бензин и турбо със зареждане на другия мотор и разбира се версия,която да предлага иПолзването на двата агрегата,донасяйки наистина впечатляваща мощност!

    Коментиран от #9

  • 8 Варна

    21 0 Отговор
    Омръзнаха ми с този downsizing! - Утре ще ми сложат електромотора от прахосмукачката в някоя кола. .ахти боклуците, които взеха да произвеждат в Европа. Тук има чисто картелно споразумение в Европа да ни продават все по- големи боклуци на завишени цени.
    - Китайците ще вземат да правят по- здрави коли от техните.

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Мечтай си насън , така ще пречиш само на себе си . А иначе пълни глупости , ДВГ може да "даде" само чувство за немощен смърделник с вечен абонамент за "обслужване"
  • 10 Чичу Ади

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "Варна":

    Бургас, защо се косиш с тея миксери бе братле? Не ги коментирай изобщо. Те от Ламборгини са задоволили твоите интереси и са оставили 6 литров 12 цилиндров двигател да му се радваш. Какво? Нямаш пари за Ланбо.... Ами ти и за нов Мерцедес А клас с миксер вместо двигател нямаш пари. Та за какво се косиш, не можах да разбера. Един познат продава 124-ка 250Д. Тъкмо като за теб. Евтина с голям двигател.....
    Имам чувството, че всяка статия публикувана тук ви задължава да купувате дадената кола. Така се нахвърляте на това кисело грозде, че ако чужденец прочете родните форуми ще остане с мнението, че сме само богаташи с мнение, каращи хиперкари и лимузини....
  • 11 Shmeker

    8 7 Отговор
    Уфф... уж мерцедес, а пък то ренде. Мачка, п.чка и елхичка не ми трябват.
  • 12 гощо

    17 2 Отговор
    Мерцедес вървят устремено към дъното и това е от 15г на сам!!! Не разбирам каква е идеята?!?!? Бях ревностен фен на марката,те обаче се излагат,само трошляци правят,само проблеми с тяхните коли!!! Без да ги караш,докато седят в гаража се трошат!!!
  • 13 Митака

    11 1 Отговор
    То в САЩ косачките са с по-мощни двигатели
  • 14 Важния

    0 0 Отговор
    Какво е общото между Мерцедес и Дачия?

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Важния":

    Същото , което е общо и между всички "стогодишни" - ДВГ ! Ако някой си мисли , че след 150 г "развитие" (чети копиране) между производителите са останали повече от 10-тина % разлика между моделите , значи още вярва в Дядо Коледа . Всичко е маркетинг и реклама , останалото са пубертетски мечти за "уникалност"