Last news in Fakti

21 Септември, 2017 13:45 4 178 9

Land Rover Discovery тегли 110-тонен автовлак

  • land rover-
  • discovery

За да представи и покаже способността на дизеловото Discovery 2018, Land Rover го впрегна да дърпа 100-метров автовлак. Автомобилът, който е оборудван с 3-литров турбодизелов двигател с максимален въртящ момент от 600 Нм и мощност 258 конски сили, тегли съчлененото превозно средство с допълнително прикачени 7 ремаркета в продължение на 9.9 мили на затворен участък от магистрала в Северната територия на Австралия.

От Land Rover твърдят, че SUV-то не е било модифицирано. Discovery-то от експеримента е било със стандартната 8-степенна автоматична скоростна кутия и заводската 4x4 система. От спряла позиция автомобилът успява да тегли 110-тоновия автовлак близо 16 километра и дори достига скорост от 43 км/ч.

Land Rover не е единственият автопроизводител, който организира такива демонстрации. По-рано тази година новото Porsche Cayenne тегли Airbus A380 с тегло от около 285 тона, поставяйки същевременно световен рекорд на Гинес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    30 0 Отговор
    Александър Петков, виждаш ли защо не трябваше да бягаш от час по български език?
    "-тонов" се използва, когато се говори за звуков тон.
    "-тонен" се използва, когато се говори за тегло.
    Освен ако не говориш за музикалния влак на Къци Вапцаров?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 сашо

    4 10 Отговор
    110 тоновия е правилно, защото ако се членува тонен би следвало да е тонневия, което го няма в българския речник, би могло да се каже "110 сто и десет хиляди килограмовия автовлак"

    Коментиран от #4

  • 4 Анонимен

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "сашо":

    Сашо, ама ти още от трети клас ли си почнал да бягаш от часовете?
    Нямам нерви и време да ти обяснявам каква глупост си написал, просто обърни внимание, че тихо и кротко си оправиха заглавието.
    А ти иди да се ограмотяваш.
  • 5 123

    9 0 Отговор
    Пише се 110 тонният.
  • 6 гост

    3 2 Отговор
    Каквито и рекламни клипчета да му правят, новият модел е просто една голяма и тлъста семейна кола.
  • 7 Иван

    2 7 Отговор
    Дали Лада Нива или УАЗ го може това?

    Коментиран от #8

  • 8 бай Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    220 тона могат.
  • 9 ухаха

    0 0 Отговор
    На равна отсечка може и да го тегли, но ако има нанадолнище, няма да му издържат спирачките на СУВ-а.... възможностите им са до няколко тона максимум.... Че ако хукнат тия 100 гона след Дискавърито, то на първият по-остър завой великото Дискавъъри ще излети като морков към Русска салата.... За нанагорнище също не ми се вярва 260 коня да издърпат с лекота тия 100 тона, но понеже нямам опит с такива неща не смея да го мисля. Ала за нанадолнището гарантирам, че би станало както описах... Вероятно терена е бил почти равен... те имат дълги магистрали със стотици километри хубав асфалт.