Last news in Fakti

4 Октомври, 2017 11:34 3 037 5

Руснаци пускат "iPhone на колела"

  • ocsial-
  • ujet-
  • скутер-
  • електрически мотопед

Люксембургската компания OCSiAl, основана от руснаците Юрий Коропачинский и Михаил Предтеченский, обяви, че започва серийното производство на "революционен електрически скутер". С возилото, което "се различава от обикновените мотопеди като iPhone от телефон с копчета, се хвали лично бившият политик и сегашен директор на "Российская корпорация нанотехнологий" и "Роснано" Анатолий Чубайс във Facebook.

Според някогашния главен идеолог на приватизацията в Русия UJET няма равен на планетата по съотношение между товароносимост и потребление на енергия. Скутерът се задвижва от батерии в седалката с по-висока енергийна плътност от акумулаторите на Tesla.

Благодарение на съвременните материали, от които е изработен, UJET тежи едва 40 кг. Задвижва се от електромотор с мощност 4кВт (5.4 к.с.) и маса 1 850 грама, разположен в задната джанта.

UJET може да се сгъва и да се дърпа като куфар с колелца, макар че не е много ясно кой би искал да влачи 40-килограмов багаж из града, особено ако се налага да изкачва стълби.

Всички функции на революционния мотопед ще се контролират през приложение за смартфон, а в самия него ще бъдат инсталирани почти всички съвременни комуникационни платформи GSM, 4G, GPS, Bluetooth, Wi-Fi. Всичко това обаче ще има своята цена. UJET ще се продава за €8 500.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 3 Отговор
    За толкова пари може да си купиш суперспорт-клас мотоциклет. Не знам как си представят, че ще се продава.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Кой ще го продава?? Нали трябва първо някой да го произведе! Единственото дето произвеждат са рендери за медиината им пропаганда...
  • 3 Пешо

    4 0 Отговор
    Може и да стане, щом са в Люксембург.
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Може би са пуснали в производство двигателя на Дмитрий Александрович Дуюнов, който наистина няма аналог. ТОВА СА РУСНАЦИТЕ. Който се интересува да напише името и да разбере подробности.
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    Дизайн и технология