Last news in Fakti

5 Октомври, 2017 10:52 4 112 12

"Джиповете" нямат добра видимост

  • джипове-
  • кросоувъри-
  • видимост

Това заключение е на Швейцарския автомобилен клуб (Touring Club Suisse), който прави мащабно изследване по темата. Проведените тестове показват, че видимостта от т.нар. джипове е далеч от идеалната или с други думи - отстъпва на тази, която водачите имат от седани и хечбекове.

В проучването са включени 69 модела кросоувъри, произведени в периода 2012 - 2017 година. На всеки един от тях е измерено разстоянието, на което от мястото на водача се вижда 50-сантиметров конус в предна и в задна посока.Кросоувърите с най-добра видимост са Suzuki SX4 (3.15 метра), Opel Mokka (3.42 метра) и SsangYong Tivoli (3.46 метра). Автомобилите с повишена проходимост, които са с най-малка видимост от мястото на водача са Lexus NX (3.6 метра), Mercedes-Benz GLC (3.7 метра) и Peugeot 3008 (5.1 метра).

При леките автомобили това разстояние е по-малко, като лидери според проучването на Touring Club Suisse са Opel Adam (2.66 метра), Renault Twingo (2.80 метра) и Smart Forwto (2.83 метра).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комаров

    7 3 Отговор
    Уважаеми редактори, не се опасявайте да използвате думата "джип", от много десетилетия марката Jeep се е превърнала в българския език в нарицателно за четириколесно превозно средство с висока проходимост.
  • 2 БАЙ ГАН4О

    11 1 Отговор
    Че това джипове ли са
  • 3 Гост

    7 1 Отговор
    Еееее открихте топлата вода. Като праснем и една резервна гума отзад и работата спи - нищо не се вижда
  • 4 Мирослав

    19 1 Отговор
    А най страшно става когато Някоя дребна миска или модел подкара нещо на което вижда само километража и оборотомера !

    Коментиран от #7

  • 5 Тъпотия

    8 2 Отговор
    Попадах на всякакви малоумни проучвания но това удря тъпомера и то от Швейцария.
    Най-добра видимост има малкият автомобил е добро утро а колко пари взехте за да направите това "гениално проучване" ???

    Коментиран от #8

  • 6 гост

    5 1 Отговор
    Следователно всички бусове, миниванове и подобни не са за предпочитане, така ли? Изброените са тип СУВ. Аз също минах от нормална кола среден клас на СУВ със същите габарити и мога да кажа, че СУВ не се кара по-трудно, нито пък че видимостта при него е по-ниска. Всичко зависи от дизайна на купето, колкото по-модерна и съвременна колата, толкова по-ниска е видимостта понеже намаляват прозорците, увеличават дебелината на колоните и скосяват задницата. Та измерването е ненужно понеже кола се купува по вкус и предназначение на водача, никой не гледа дали има видимост или не.
  • 7 Любослав

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мирослав":

    Бе и километража не го вижда от мъглата, затова кара с 200 кв/ч:)
  • 8 Къркандел

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тъпотия":

    То и аз от КАМАЗ-а всичко си виждам, а който мен не ме вижда - да му мисли...
  • 9 Митака

    3 1 Отговор
    Класацията не е достатъчно обективна спрямо реалните джипове а не някви паркетки.. Къде са паджеро или ленд крузер.. вранглер ако щете.
  • 10 Марио

    4 1 Отговор
    Който твърди че джиповете нямат добра видимост е ненормален.Не само че 3мат добра видимост а са и по-практични и по-безопасни от колите.

    Коментиран от #12

  • 11 qwerty

    0 0 Отговор
    имам паджеро 3 и мога да кажа, че единственият проблем с видимостта е в лявата предна колконка на челното стъкло. При по-остър ляв завой ако не държиш правилната траектория може да отнесеш някой, но това е проблем с абсолютно всички марки и модели автомобили....
  • 12 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Марио":

    SUV/Кросоувъри/Паркетници имат по-дълъг спирачен път от еквиваленти нормални автомобили, имат по-ниска стабилност в завой и харчат повече гориво.

    Кое точно им е по-безопасното?