Last news in Fakti

18 Юни, 2015 11:59 8 651 2

Отлична видимост зад TIR: Възможно ли е?

  • видимост-
  • tir-
  • samsung
Отговорът е Да, а той става положителен само ако огромните TIR-ове са снабдени с една нова технология, дело на корейците от Samsung. Иновацията е направена в Аржентина, където статистиката показва, че на всеки час умира по един човек от катастрофа. В болшинството случаи става въпрос за изпреварване без добра видимост.
 
Именно поради тази причина от Samsung интегрират огромни дисплеи на задната част на камионите, които са свързани безжично с камери показващи пътната обстановка пред TIR-a. Така всеки водач може много по-добре да прецени кога да изпревари тежкотоварното превозно средство. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tati

    0 0 Отговор
    като информация е добре ! но на базата на тази информация много зависи от задкормилното устройство ! как ще я смели и как ще реагира ?
    Че то Дебела Кратуна както и да я вариш то Няма Увиране все си е Твърда-Дебела и Проста !
  • 2 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    Практично! Но в милата ни родина, кой мисли хубаво за отсрещния, или за другия? Никой, а какво остава за напълно непознат? Няма шанс това да се случи! Ще кажете, че съм писимист и т.н. Не аз съм реалист, и познавам мисленето на Бай ГанЯ.
    Идеята е чудесна, и съм сигурен, че в чужбина до 1 година ще се реализира, и ще влезе като закон. Ще виждаме такива тирове да минават и в България, и само ще скрибуцаме с език, и ще ги оплюваме на европейците, колко слаби шофьори са!