Last news in Fakti

8 Декември, 2017 09:50 1 600 0

Нов симулатор за шофиране от Honda

  • honda-
  • симулатор-
  • шофиране

Европейският развойно дизайнерски център на Honda инвестира в нов симулатор за шофиране, за да осигури обща нова обща платформа за бъдещите дейности, свързани с динамиката на автомобилите и мотоциклетите. Така Honda ще стане първият в света производител на автомобили, който ще използва изключително модерна и технология от този род при разработването на моделите си. Симулаторът ще бъде монтиран в развойния център на марката в Офенбах, Германия.

Името на революционната архитектура е DiM250 (Driver-in-Motion). Повечето симулатори за шофиране заимстват технологиите от тези за самолети и обикновено работят с шест задвижващи устройства, за да осигурят усещане за шест степени на свободата. За да пресъздадат с точност управлението на автомобила, неговото поведение и характеристиките на ускорение с един-единствен симулатор, системата на VI-gradeDiM250 си служи с девет задвижващи устройства, което е наистина уникално в бранша.

Интегрираните в него Software-in-loop (SIL) и Hardware-in-loop (HIL) ще позволят на дизайнерите и инженерите да оценяват напредъка в разработването на даден модел дори преди самото изработване на реалния физически прототип. Това също ще позволи на симулатора с по-голяма точност да пресъздава проблематичните сценарии, за да се тестват системите за безопасност и контролните уреди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА